Nákupy po třicítce: na co se soustředit a čemu se vyhnout?

Bum a je to tady – oslavili jste třetí dekádu svého života a vstupujete tak do další životní etapy. Zatímco pro některé ženy je překročení třicítky důležitým milníkem, pro jiné je to naopak noční můra a předzvěst blížícího se stárnutí. Ať už se na svůj věk díváte jakkoli, měly byste vědět, že nákupy po třicítce mají svá jasná pravidla. A že vy jste nyní ve věku, kdy byste se měly vyvarovat chybám, jež zkušené ženy po třicítce zkrátka nedělají. Nikdy.

Nákupy po třicítce: chyby, kterým se vyvarujte!

Nákupy po třicítce nejsou žádná věda. Chce to jen mít základní pravidla v malíčku, což se od žen ve vašem věku už tak nějak očekává. Přeci jen už máte něco za sebou, jste ostřílené módou, disponujete zkušenostmi a mělo by být tak nějak automatické, že se těmto přešlapům vyhnete.

Přesto vám je raději připomeneme, protože…co kdyby náhodou!

Chyba první: nenakupujte, když nejste ve své kůži

Achjo, tohle je pro nás ženy tak typické! Většina z nás totiž zamíří nakupovat zrovna ve chvíli, kdy se nám buď něco povede a my máme strašnou radost, nebo naopak tehdy, kdy nás v životě něco zasáhne, a my potřebujeme zahnat smutek. Říká se tomu nakupování v citovém vypětí a možná i vy o tom víte svoje. V tomto věku byste ale na nákupy neměly spoléhat jako na automatickou reakci při negativním i pozitivním emotivním přívalu emocí – a je jedno, jestli máte tendence vykoupit obchod, protože oslavujete, nebo utratit nekřesťanské peníze za nové oblečení, protože je vám zrovna dost mizerně.

Chyba druhá: nesoustřeďte se pouze na sezonní kousky

Šatník třicetileté ženy by neměl ukrývat pouze kousky z aktuální sezonní kolekce. Uvědomte si, že nyní jste ve věku, kdy byste měli svou šatní skříň obohatit o tzv. základní modely, na které se budete moci kdykoli spolehnout – patří sem dobře padnoucí džíny, malé černé šaty, elegantní slušivé sáčko, pohodlná bílá košile a obyčejné basic tričko. Nákupy po třicítce už by zkrátka neměly vypadat tak, že se vrhnete do obchodu jako velká voda a strhnete s sebou jen to, co se zrovna teď nosí, ale každý ví, že za pár týdnů už po tom neštěkne ani pes. Vy prostě potřebujete mít v módě jistotu a tečka.

Chyba třetí: nepůjčujte si peníze na zbytečné nákupy

Už se vám někdy v minulosti stalo, že jste nutně zatoužily po nových botičkách, ale zrovna jste na účtu nebo v peněžence neměli dostatek peněz, tak jste si na ty krásky jednoduše od někoho půjčili – protože co kdyby je náhodou vyprodali, než vám přijde výplata? Ale no tak! Pakliže byste podobný nápad dostaly teď, když už máte třicáté narozeniny za sebou, raději si nafackujte. Pakliže danou věc nepotřebujete, ale pouze chcete (takže není nezbytná pro přežití), pak na ni buď našetřete, nebo se s n zkrátka rozlučte. Brát si půjčky (ať už od rodiny, kamarádů nebo nedej bože nejrůznějších lichvářských společností) opravdu nemáte zapotřebí

Foto: Unsplash.com.


Avatar

nikolblahova

Móda není jen o dokonalých mírách, móda je i o kyprých tvarech. Každá jsme nějaká - nízká, vysoká, plnoštíhlá i tenká. A přesto jsme každá krásná. Tak nějak po svém. Milujme módu, protože díky ní můžeme vyjádřit, kdo vlastně jsme.