Zemětřesení v Realu! Kdo přijde a kdo odejde?

Vedení Realu Madrid chystá na léto pořádný řez sestavou. Odejít má hned několik hráčů, které mají nahradit nové tváře. Jedním z borců, kteří by mohli San Bernábeu opustit je i útočník Alvaro Morata, jehož si Real před sezonou vykoupil zpět z Juventusu Turín, ale v obrovské konkurenci ofenzivního tria BBC se na hřiště moc nedostal. Zájem o čtyřiadvacetiletého střelce tak obnovila Chelsea v čele s manažerem Antoniem Contem.

Zemětřesení v Realu! Kdo přijde a kdo odejde?

Podle španělského Diario Gol měl Morata vedení bílého baletu sdělit, že by si rád zahrál v Premier League, konkrétně právě v Chelsea. Odchovanec Realu si několikrát postěžoval, že není spokojen s herním vytížením. Přitom v Juventusu se mu velmi dařilo a očekávalo se, že po návratu do Realu bude hrát mnohem větší roli.

To se ale nestalo a Morata by tak nyní rád opět nastartoval svou pomalu uvadající kariéru. Pomoci by mu v tom měla Chelsea, která v létě dost možná přijde o řadu opor. Ve hře je i odchod kanonýra Diega Costy, který chtěl přestoupit do Číny již v zimě, ale tehdy z obřího transferu sešlo. Kromě španělského reprezentanta je velmi nejisté další setrvání Edena Hazarda.

Kromě Moraty by mohli za pár měsíců madridskému celku zamávat i Raphael Varane nebo James Rodríguez. Naopak moc rádi by v Realu přivítali Hazarda, Davida de Geu, Kyliana Mbappého a Aubameyanga.

Pokud by se Realu tyto příchody podařily, neměl by Morata prakticky šanci na základní sestavu. Protože kromě Ronalda, Balea a Benzemy, by se o místo na hrotu prali i jeden z nejlepších hráčů bundesligy Aubameyang a supertalent Mbappé, který září v Monaku.

Ve čtyřiadvaceti letech má Morata celou kariéru před sebou a byla by škoda, kdyby nejlepší léta proseděl na lavičce náhradníků, byť v Realu...