Polský LOT dál expanduje v Maďarsku, po dálkových linkách otevře i trasy po Evropě

Embraer E195 společnosti LOT. Foto: LOTEmbraer E195 společnosti LOT. Foto: LOT

Polská letecká společnost LOT pokračuje v expanzi na letišti v Budapešti. Firma dnes oznámila, že do maďarského hlavního města umístí

Polská letecká společnost LOT pokračuje v expanzi na letišti v Budapešti. Firma dnes oznámila, že do maďarského hlavního města umístí od září letošního roku trvale jedno letadlo a otevře nové linky do Bruselu a Bukurešti. Naváže tak na loni otevřené dálkové linky z Budapešti do USA.

Už od příštího týdne otevírá LOT spojení Budapešti s londýnským letištěm City, na které bude létat až dvakrát denně. Na linku nasadí Embraer E190.

LOT začne od 2. září létat s Embraerem E195 ve verzi se třemi třídami (business, premium economy a economy) pro 118 cestujících z Budapešti do Bruselu a Bukurešti dvanáctkrát týdně. Firma se chce zaměřit hlavně na byznysové cestující včetně těch, kteří pak s LOTem budou pokračovat dál do USA na lince do Chicaga či New Yorku.

LOT loni v Budapešti přepravil přes čtvrt milionu cestujících. Firma musela část letů omezit kvůli problémům s motory Rolls-Royce u svých dreamlinerů. Do Bruselu dosud z Budapešti létají Brussels Airlines, do Bukurešti Tarom. Letový řád je postaven tak, že letadlo bude mít sice oficiálně základnu v Budapešti, přes noc ale bude většinou v Bukurešti.

LOT se netají ambicí stát se největším dopravcem ve střední a východní Evropě, i loni byl nejrychleji rostoucí aerolinkou v celé Evropě. Firma loni přepravila 8,8 milionu cestujících, letos očekává růst na 10 milionů. K němu má pomoci i rozšíření flotily a otvírání dalších linek, v lednu firma například oznámila nové spojení do Indie.

Letové řády LOT z Budapešti do nových destinací
BUD-BRU 07:10-09:15 denně kromě neděle
BRU-BUD 10:00-11:50 denně kromě neděle
BUD-BRU 17:25-19:30 denně kromě soboty
BRU-BUD 20:15-22:10 denně kromě soboty
BUD-OTP 13:00-15:20 denně kromě neděle
OTP-BUD 16:05-16:30 denně kromě neděle
BUD-OTP  22:50-01:10(+1) denně kromě soboty
OTP-BUD  06:00-06:25 denně kromě neděle

Tagy Letiště Budapešť LOT
6 komentářů