Zavřít reklamu

Každý den vám v této rubrice přineseme podrobnější pohled na vybranou aplikaci, která nás právě zaujala. Najdete zde aplikace pro produktivitu, kreativitu, utility, ale také třeba hry. Nebude se vždy nutně jednat o nejžhavější novinku, naším cílem je především vyzdvihnout aplikace, o nichž si myslíme, že stojí za pozornost. Dnes vám představíme mobilní webový prohlížeč Firefox Focus.

[appbox appstore id1055677337]

Webových prohlížečů pro iOS je na trhu poměrně široká nabídka. Většina uživatelů si vystačí buďto s nativním Safari, nebo si do svého iOS zařízení nainstaluje Chrome od Googlu. Zajímavým a užitečným řešením může ale být také Firefox Focus, který vás přesvědčí, že Mozilla má stále uživatelům co nabídnout. Hlavními devizami Firefox Focus je rychlost, bezpečí, soukromí, a široké možnosti přizpůsobení. Bezpečnost zajistí ochrana aplikace za pomoci Touch ID.

Historii vyhledávání a prohlížení snadno smažete hned na hlavní stránce, a to pouhým klepnutím na ikonku odpadkového koše v pravém horním rohu. Samozřejmostí je nejenom možnost sdílení webové stránky (po klepnutí na tři tečky vpravo v adresním řádku), ale i možnost jejího otevření v dalších prohlížečích, které máte na svém iOS zařízení nainstalované.

Po klepnutí na ikonku šítu vlevo nahoře vám zase Firefox Focus okamžitě zobrazí přehled všech zablokovaných prvků. Pro anonymní, rychlé a bezpečné prohlížení webu udělali tvůrci Firefox Focus skutečně maximum. Na aplikaci vývojáři neustále usilovně pracují, takže se můžete spolehnout na včasnou integraci se všemi novými funkcemi – Firefox Focus například skvěle spolupracuje se Zkratkami Siri.

V aplikace můžete zefektivnit procházení internetu například vypnutím webových fontů. Pro integraci se Safari je potřeba Firefox Focus povolit v Nastavení -> Safari -> Blokátory obsahu.

Firefox Focus je spolehlivý, rychlý prohlížeč s velice příjemným uživatelským rozhraním, který pro jeho rychlost doporučujeme i těm uživatelům, kteří nemají primárně zájem využívat funkcí, jako je blokace obsahu nebo zákaz sledování. Firefox Focus je k dispozici také pro iPad.

Firefox Focus
.