Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

OLED displej jako reproduktor. Vše o LG G8 ThinQ

14.2.2019, Jáchym Šlik, aktualita
Při poslechu hudby nebo telefonování s LG G8 ThinQ bude jako reproduktor fungovat OLED displej. Díky neoficiálním zdrojům si můžete prohlédnout také design telefonu a podívat se na část výbavy.
Zatímco v případě většiny smartphonů musíme spoléhat na uniklé informace a spekulace, LG u své chystané vlajkové lodi G8 ThinQ zveřejňuje některé detaily v předstihu oficiální cestou. Pokud k tomu přidáme ještě detaily, které unikly špatně zavřenými „zadními vrátky“, sestavíme dohromady velmi věrný obraz LG G8 ThinQ, ať už z pohledu designu nebo výbavy. Pokud se nemůžete dočkat veletrhu MWC 2019, kde bude smartphone představen, na následujících řádcích najdete stručný souhrn dosud známých informací.
 
 
 

Zaposlouchejte se do displeje

 
 
Pokud posloucháte hudbu z reproduktorů telefonu, mohlo by pro vás být LG G8 ThinQ zajímavou volbou. Jihokorejský výrobce vůbec poprvé využije svou technologii Crystal Sound OLED (CSO), která rozvibruje celou plochu displeje a tím z něj vlastně vytvoří reproduktor. Smartphone navíc bude mít ještě standardní reproduktor ve spodní části, takže výsledkem by měl být stereofonní zvuk. Velmi podobnou technologii využívá s názvem Acoustic Surface využívá Sony ve svých OLED televizorech, které mají mnohem větší plochu pro šíření zvuku.
 
 
 
LG G8 ThinQ také nabídne virtuální efekt DTS:X 3D, který ve sluchátkách či reproduktorech napodobuje prostorový zvuk 7.1. I tentokrát bude integrován převodník Quad DAC a nebude chybět ani podpora audio formátu MQA. Sluchátka půjde připojit přes známý 3,5mm jack.
 
 

A co dalšího víme o LG G8 ThinQ?

 
Design. Evan Blass tento týden vypustil do světa rendery černé varianty LG G8 ThinQ, které ukazují telefon téměř ze všech úhlů. Jejich podoba odpovídá dříve uniklým renderům, takže můžeme téměř s jistotou potvrdit, že připravovaná vlajková loď bude vypadat právě takhle.
 

Displej. LG už potvrdilo, že G8 ThinQ bude mít OLED displej, ale jaké budou jeho parametry? Podle dříve uniklých informací půjde o 6,1" panel s poměrem stran 19,5:9 a výřezem v horní části. V případě čtečky otisků prstů zůstane výrobce konzervativní a neintegruje ji přímo do displeje, místo toho zůstane na zadní straně.
 
Výkon. Bílé místo zůstává v oblasti procesoru a velikosti pamětí. Můžeme pouze odhadovat, že výrobce použije nejaktuálnější Snapdragon 855, ale vyloučit nemůžeme ani použití Snapdragonu 845. Kapacita úložiště by se měla zastavit na hodnotě 128 GB. Moudřejší jsme v případě kapacity baterie, která by měla činit 3 500 mAh.
 
Fotoaparáty. Z renderů je patrné, že telefon bude využívat duální zadní fotoaparát, ale podrobnosti o něm nám zatím chybí. LG nedávno prozradilo, že na přední straně využije kameru ToF (Time of flight) schopnou zachytit prostorový obraz. Také zvládne snímat infračervené světlo odrážející se od obličeje, takže poslouží k lepšímu rozpoznání obličeje při odemykání telefonu. Kromě toho může najít své využití ve virtuální a rozšířené realitě.
 


reklama