Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Češi mají hokejové zlato. Mladíci ovládli turnaj na olympijském festivalu mládeže

Na zlatou medaili z mezinárodní scény čekal český hokej dlouho. Mladí čeští hokejisté jej získali alespoň na Evropském zimním olympijském festivalu mládeže v Sarajevu. Reprezentanti do 17 let porazili postupně Rusko 2:1, Švýcarsko 3:0 a ve finále Bělorusko 3:1. Na festivalu už začaly také krasobruslařské soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejoví mladíci vybojovali na olympijském festivalu zlaté medaile

Mladí Bělorusové se v druhé třetině dostali do vedení, ale český výběr dokázal skóre otočit. Vítězný gól dal v 56. minutě Pavel Matěj, krátce nato zneškodnil brankář Jan Bednář trestné střílení a do prázdné branky pak výhru pojistil Pavel Novák.

"Od rána jsme věděli, že chceme uspět. Švýcary jsme hodně tlačili, nasypali pár gólů a zaslouženě vyhráli," okomentoval semifinále Tomáš Chlubna, autor jednoho gólu a jedné asistence.

Česká výprava má díky hokejistům už druhou medaili. Dosud jediný cenný kov získala patnáctiletá snowboardistka Marie Kreisingerová, jež byla třetí ve slopestylu. Hry potrvají do pátku.

Krasobruslařská soutěž zaostřena na Ščerbakovovou

Českou republiku v krasobruslení reprezentují Klára Štěpánová a Daniel Mrázek. Po krátkém programu jim patří osmnácté a dvanácté místo.

Největší pozornost směřovala k Anně Ščerbakovové. Ta už totiž letos dokázala vyhrát i mistrovství Ruska dospělých a porazit v něm olympijskou vítězku Zagitovovou. Na velké mezinárodní soutěže ale ještě ve čtrnácti letech nemůže.

Je nám líto, video expirovalo.
Na festivalu v Sarajevu začaly krasobruslařské soutěže

V Sarajevu krátký program vyhrála s velkým náskokem k radosti fanoušků v čele se svou rodinou. "Všichni mi fandili. Jako na všech závodech je tu se mnou moje maminka. Chodí se dívat na tréninky, ale při závodní jízdě vždycky odchází, protože je moc nervózní na to, aby se dívala," uvedla Ščerbakovová.

Volné jízdy se jedou v Sarajevu během čtvrtka, stejně jako třeba obří slalom chlapců, ve kterém je po prvním kole Čech David Kubeš na sedmém místě.

Zdroj
ČTK, olympic.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články