Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Třinec v souboji o třetí místo hostí Hradec. Krupp vyžaduje proti Bruslařům stoprocentní nasazení

Plánují návrat do boje o čelo extraligy, v cestě ale stojí nepříjemný Hradec Králové. Třinečtí hokejisté hostí ve 44. kole Mountfield, který je čtvrtý a dýchá jim na záda. Oceláři ovšem mohou opět poskočit na druhou příčku v případě své výhry a ztráty Plzně. Mladá Boleslav vyzve pražskou Spartu, která třikrát v řadě prohrála a za trest trénovala pod koučem Kruppem v noci. Podrobné sestřihy, ohlasy a rozbory 44. kola extraligy nabídne pořad Buly od 21:00.

Třinec prohrál pět z posledních osmi zápasů a ztratil těsný kontakt s čelem tabulky. Páteční utkání s Hradcem bude bitvou o třetí místo. "Musíme si udělat analýzu zápasu s Libercem, rozebrat si to na videu. Zápasy jdou rychle za sebou, musíme se poučit a oklepat se z toho. Připravíme se teď stoprocentně na Hradec a věřím, že to bude lepší," prohlásil asistent trenéra Marek Zadina. Na marodce jsou Cienciala, Adamský a Krajíček.

Hradec Králové začal po pauze výhrou v Olomouci. "Doufám, že v Třinci ji potvrdíme. Nemůžeme se dívat na to, jestli hrajeme venku nebo doma. Je konec základní části a musíme sbírat body, abychom vydrželi v šestce. To je primární cíl, abychom nemuseli do předkola," řekl bek Mislav Rosandič.

Mladá Boleslav bude proti Pražanům hájit pětizápasovu vítěznou sérii. "Díky středeční výhře jsme se dotáhli ještě blíže za Brno. Do konce základní části zbývá devět zápasů, tak uvidíme, jak to dopadne," uvedl útočník Lukáš Žejdl. Středočeši se v nejbližších pěti duelech představí čtyřikrát doma. "Moc bych to neřešil. Teprve čas ukáže, zda to pro nás byla výhoda, nebo ne," doplnil Žejdl.

Sparta selhala v Pardubicích a kouč Uwe Krupp dal hráčům v kabině po utkání řádně pocítit svou zlobu. A tým donutil trénovat ještě v noci po příjezdu z utkání. "Myslím si, že ne všichni hráči si uvědomují situaci, v jaké se nacházíme. Pokud budeme hrát na 85 nebo 90 procent, budeme jen průměrný tým. Takhle vyhrávat zápasy nemůžeme. Další utkání nás čeká v Boleslavi, kde musíme hrát rozhodně lépe než v Pardubicích," zdůraznil Krupp.

Asistent trenéra Plzně Hanzlík by možná uvítal krizičku

Plzeň má na kontě čtyři výhry v řadě a z posledních 15 utkání jen jednou nebodovala, z toho třináctkrát slavila úspěch. "Jsme rádi, že jsme udělali bodovou sérii a zajistili si klid. Říkám si však, zda by pro nás nebyla dobrá i nějaká krizička. Asi bych nebyl úplně nadšený, kdybychom celou dobu jeli jen v tomto duchu, že se jen vyhrává a nic než výhra neexistuje," prohlásil asistent trenéra Jiří Hanzlík.

Piráty povzbudila výhra nad Litvínovem (4:1), která znamenala první body po šesti porážkách. "Minulý zápas jsme tam přes prohru 2:3 předvedli velmi dobrý výkon. Doufám, že si to kluci pamatují a navážeme na to. Zbývá posledních devět zápasů a pak play-out. Máme ještě šanci dotáhnout se na Vary. Vrátilo se dost hráčů z marodky, takže když budeme šlapat jako s Litvínovem, nemáme se čeho bát," řekl odhodlaně útočník Jan Stránský.

Liberec už osmkrát za sebou bodoval, přičemž v posledních pěti utkáních neztratil ani bod. O skalp Bílých Tygrů bude v pátek usilovat Zlín. "Po pauze je těžké mluvit o nějaké formě. Je to spíš další část sezony, do které jsme vstoupili dobře," podotkl kouč Filip Pešán.

"Samozřejmě, že v tom chceme pokračovat, první místo je pro nás velmi důležité. Dvakrát jsme vyhráli základní část, jednou jsme to vyhráli celé, jednou ne. Chceme vyhrát znovu, kvůli tomu hokej hrajeme, ale nic není rozhodnuto. Za námi jsou další týmy se stejnými ambicemi," dodal Pešán.

Zlín se rozjel do poslední fáze základní části výhrou nad Karlovými Vary, ale v pátek jej čeká zcela jiný kalibr. S Libercem mají Berani negativní bilanci, už sedm zápasů pod Ještědem nevyhráli, v sezoně s Bílými Tygry nezískali ani bod. "Je to řeč čísel, každá série jednou skončí," nelámal si hlavu trenér Robert Svoboda. Nejistý je start útočníka Okála.

Kometa hostí poslední Pardubice, které nečekaně zdolaly Spartu. "Musíme to zvládnout bez ohledu na to, jak hrály Pardubice. Pro nás je to duel, v němž chceme před vlastními fanoušky naplno bodovat," řekl trenér Kamil Pokorný.

Jeho svěřencům stále chybí větší produktivita, což bylo znát i v Mladé Boleslavi, kde dala Kometa jen jeden gól. V pátek se už musí obejít bez Plekance, který je zpět v Kladně. V Boleslavi nedohráli zápas obránci Michálek a Štencel, nemocný je útočník Mallet, dlouhodobě chybí Baranka.

Pardubice mají na dně extraligy stále osmibodové manko. "Jsme rádi, že jsme do závěru sezony vstoupili úspěšně a ve středu porazili Spartu. Tato výhra je pro nás všechny velmi důležitá a motivující. V Brně nás čeká úplně jiné utkání, domácí do něj vstupují v roli favorita. My chceme pokračovat v herním progresu a uspět," podotkl trenér Ladislav Lubina.

Litvínov se pokusí napravit nepovedené vystoupení z Chomutova proti Karlovým Varům. "Se Zlínem to bude o desítku přetahovaná. Potřebujeme vyhrávat každý zápas, abychom bodovali a dostali se minimálně do předkola. Teď už je pro nás každý zápas klíčový. Potřebujeme bodovat proti Varům, proti všem. Musíme hrát ale úplně jinak než proti Chomutovu," uvedl útočník Lukáš Válek.

"My jsme v situaci, kdy už se nedíváme na desítku, ale ani pod sebe. Tabulku extra nesledujeme. Soustředíme se hlavně sami na sebe a své výkony," dodal karlovarský útočník Petr Šenkeřík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články