Hlavní obsah

Vezme si Barcelona příklad z NHL? Slavný klub plánuje hrát některé zápasy v zahraničí

Barcelona/Praha

V NHL je v posledních letech opět zvykem, že se některé zápasy nehrají za oceánem, ale vybrané týmy se přestěhují na krátkou dobu na jiný kontinent, kde sehrají duel před diváky, kteří by jinak neměli šanci utkání z nejslavnější hokejové ligy světa naživo vidět. Něco podobného teď zamýšlí udělat i slavná fotbalová Barcelona.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Barcelonský fotbalista Lionel Messi. Představí se v rámci La Ligy v Americe nebo Asii?

Článek

Prezident Bracelony Josep Maria Bartomeu je totiž toho názoru, že v rámci La Ligy by měly být tři zápasy ročně hrány někde mimo území Španělska. Fanoušci v Česku se ale španělských klubů patrně nedočkají, Bartomeu chce totiž tyto zápasy přestěhovat ještě dál.

"V Barceloně často mluvíme se zástupci La Ligy a říkáme jim, že pokud chtějí španělskou ligu propagovat, měli bychom mít tři zápasy ročně venku - jeden v Americe, jeden na Středním východě a jeden v Asii," uvedl Bartomeu pro server BBC Sport.

La Liga podepsala loni úmluvu s mediální společností Relevent. V této dohodě stojí, že jeden zápas ročně se odehraje v USA. Měla by platit příštích patnáct let.

Za oceánem měl už letos být odehrán lednový zápas mezi Gironou a Barcelonou. Tento plán ale selhal. Oficiálně kvůli "nedostatku shody". Španělská fotbalová asociace i hráčský svaz měly k přesunu silné námitky.

Reklama