Tiafoe v domácí hale v New Yorku nestačil na hráče druhé stovky, loňský finalista Querrey postupuje

15. 2. 2019, 09:18
Aktuality 0
ATP NEW YORK - Překvapivý čtvrtfinalista letošního Australian Open Frances Tiafoe na domácím halovém turnaji v New Yorku nečekaně nezvládl svůj úvodní zápas, když prohrál s až 143. hráčem světa Jasonem Jungem z Tchaj-wanu. Ten bude ve svém druhém čtvrtfinále na okruhu ATP bojovat o životní výsledek proti dalšímu domácímu hráči Samovi Querreymu. Loňský finalista si poradil s Radu Albotem.
Frances Tiafoe

Frances Tiafoe úvodní čtyři zápasy letošní sezony sice prohrál, ale na Australian Open se dočkal životního výsledku. Jednadvacetiletý Američan se totiž probojoval do svého premiérového grandslamového čtvrtfinále, v němž podlehl ve formě hrajícímu Španělovi Nadalovi.

Na životní úspěch však na dalším turnaji nenavázal. V domácí hale v New Yorku překvapivě končí hned po úvodním zápase. Druhý nasazený nestačil 3-6 5-7 na až 143. hráče světa Jasona Junga z Tchaj-wanu.

Tiafoe nevstoupil do utkání dobře. Rychle prohrával 0-3 a manko brejku už smazat nedokázal, když se nedostal k jedinému brejkbolu. Ve druhé sadě sice dokázal z 3-5 srovnat skóre, přestože čelil mečbolu, ale vzápětí znovu přišel o servis a soupeř zápas zakončil čistou hrou.

Devětadvacetiletý Jung si zahraje čtvrtfinále na ATP podruhé v kariéře a bude usilovat o první semifinále. Jeho dalším soupeřem bude loňský finalista Sam Querrey, který přehrál 6-3 6-4 Radu Albota z Moldávie.

Reilly Opelka se do čtvrtfinále dostal potřetí v kariéře a opět na domácí půdě. Jednadvacetiletému Američanovi za stavu 7-6(8) 6-7(6) 0-1 vzdal Denis Istomin. O své druhé kariérní semifinále zabojuje proti Guillermovi Garcíaovi-Lópezovi, jenž porazil 7-6(4) 1-6 6-4 nasazenou čtyřku Johna Millmana. Pětatřicetiletý španělský veterán ve čtvrtfinále naposledy uspěl v dubnu 2016 v Bukurešti, od té doby čtvrtfinále sedmkrát nezvládl.

Již ve středu utvořili další čtvrtfinálové dvojice John Isner s Jordanem Thompsonem a Paolo Lorenzi s Braydenem Schnurem.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 694.995 dolarů
čtvrteční výsledky (14. 2. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Jung (Tchaj-wan) - Tiafoe (2-USA) 6-3 7-5
Querrey (6-USA) - Albot (Mol.) 6-3 6-4
García-López (Šp.) - Millman (4-Austr.) 7-6(4) 1-6 6-4
Opelka (USA) - Istomin (Uzb.) 6-7(8) 7-6(6) 1-0 / skreč
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist