Hlavní obsah

Jak prudká je sjezdovka? Mapy.cz ukážou plastické 3D modely pro zimu i léto

Novinky, mif

Šikovnou vychytávku, kterou právě v těchto týdnech ocení především lyžaři, spustil server Mapy.cz od společnosti Seznam.cz. Ve webové verzi této turistické aplikace lidé nově naleznou interaktivní 3D mapy pro Českou republiku i celý svět, nabídnou tedy pohled na plastický reálný terén. A to nejen v zimě, ale také v létě.

Foto: Mapy.cz

Mapy.cz nově nabízejí turistické mapy ve formě plastického 3D modelu.

Článek

3D zobrazení je na serveru Mapy.cz vytvořeno z leteckých snímků. „Turisté si mohou na našich mapách hledat a plánovat pěší i cyklistické výlety nebo horské túry a prozkoumat trasy v téměř reálné podobě. Lidem tímto zobrazením zároveň chceme nabídnout možnost dopředu odhadnout rizika, například při převýšení, která by je mohla na cestě potkat,“ prohlásil Jakub Faifer, produktový manažer služby Mapy.cz.

V praxi se uživatelům u lyžařské mapy zobrazí lepší výšková orientace, tedy sklon svahu, a u sjezdovek ještě i jejich obtížnost. Ovládání je velmi intuitivní, jednoduše se 2D i nové 3D mapy přepínají mezi sebou prostřednictvím označených ikon umístěných v levé horní části obrazovky.

„Společnost Seznam.cz na tvorbě 3D map spolupracuje se společností Melown Technologies SE. Ta vytváří software pro rekonstrukci trojrozměrných modelů měst a obcí z leteckých snímků a technologie pro streaming a rendering digitálních modelů krajiny,“ konstatoval Faifer.

Mapy.cz primárně slouží k vyhledávání atraktivních míst v okolí, zároveň tento server poskytuje tipy na zajímavé výlety pěšky, na kole nebo autem. Nechybí ani doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy. Mapy.cz prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu denně využije 750 tisíc lidí.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám