hnv murr

Praha láká „ajťáky“ na jarní hackathony

Pod heslem „Let´s enjoy IoTea time!“ lákají organizátoři prvního průmyslového hackathonu z firmy Insane Business Ideas na zahajovací ročník této akce, zaměřené především na oblast internetu věcí. Proběhne v Praze od 8. do 9 března.

 
Zajímá tě internet věcí (IoT), chytré technologie a průmyslová data? Vyznáš se v elektrotechnice nebo datové analytice? Máš hlavu plnou skvělých nápadů a chybí ti prostor pro jejich realizaci? Máš odvahu pustit se do digitalizace velkých průmyslových procesů? Potom si nenech ujít příležitost prezentovat svá řešení před českými leadery v oblasti průmyslového IoT jako Škoda Auto, Skanska, SKF, Atos, Unicorn či Siemens, vyzývají organizátoři zájemce z řad programátorů a projektantů. Nemenší motivací ovšem může být i šance vyhrát 100 000 Kč, určených jako cena pro vítěze soutěžního klání.

A nejde o žádné „ceny útěchy“ - získat lze např. stáž u Škoda Auto, možnost prezentace nápadu v rámci Pitch day společnosti E.ON, 10 000 jádrohodin na superpočítači v superpočítačovém centru IT4I, akcelerační program od EY, kancelář na 1 měsíc pro 4 osoby v coworkingu Business Link v Praze nebo voucher k pronájmu zasedacích místností na 10 hodin v jakémkoliv Business Linku na světě, osobní setkání s vrchními představiteli managementu SKF Group AB, Alrikem Danielsonem a Victorií Van Camp, na pražské květnové konferenci Rolling Future, ale třeba i zapůjčení Tesly na jeden den zdarma včetně řidiče, nebo dvoudenní výlet pro soutěžní tým na průmyslový veletrh Hannover Messe v soukromém letadle pro 130 lidí.

Tématem letošního ročníku jsou následující okruhy zadání:

1. Zoptimalizuj budovu

2. Zdokonal turbínu

3. Zrychli výrobu

4. Zlepši údržbu

5. Zefektivni elektrárnu

6. Propoj pracovní prostor

7. Zpřístupni stroje

8. Zadej svůj IoT problém

Zájemci o účast se mohou hlásit buď jako jednotlivci, nebo jako tříčlenný hackerský tým (pokud se soutěžící hlásí jako jednotlivec, tak mu organizátoři další dva členy týmu pomohou najít) na https://registrace.iotea.cz/. Registrace je zdarma a probíhá od 16. ledna do 20. února (do 23:59 h). Výzvu, kterou chtějí řešit, si účastníci mohou zvolit nejpozději na místě. Což je nejmodernější současné co-workingové místo

v ČR, Business Link v Plynární ulici u Výstaviště v pražských Holešovicích, v sousedství areálu, kde se na jaře odehrává tradiční Matějská pouť. Tam očekává soutěžící zajištěné stravování v podobě neomezeného jídla, včetně legendárních půlnočních svačinek i možnost přespání - pro které si ovšem sebou musí přinést vlastní spacák.

Další podobnou akcí tohoto typu je následný dubnový CEEHACKS Smart Mobility Hackathon Prague 2019, kde je možné v případě vítězství získat 5000 eur nebo řadu cen od partnerů a sponzorů akce. Samotná proběhne v pražském vývojářském středisku ŠKODA AUTO DigiLab, což napovídá, že je zaměřena především na segment automobilového průmyslu. Podle organizátorů nabízí šanci na partnerství s inovačním centrem pro mobilitu, kde vybrané projekty získají přístup k unikátnímu celosvětovému týmu, nebo příležitost, jak znovu definovat autonomní řízení s nejrychlejším superpočítačem na světě, či podílet se na změně budoucnosti městské dopravy s vlastní novou společností. Výzvy, které budou účastníci řešit, jsou soustředěny do následujících oblastí:

1. Obsah - VR, AR, vzdělání, hry a aplikace, které vás baví ve vašem vlastním řízení.

2. Elektrické vozy - Auta, jízdní kola, koloběžky, letadla nebo cokoliv.

3. Velká data a AI - Mobilita inteligentnější díky datům a umělé inteligenci.

4. Blockchain - Rychlý, efektivní, jistý.

5. Inteligentní infrastruktura - Přivedení inteligence do ulic, silnic a tratí.

6. Senzory, měřiče a aplikace - Zajistit městům chytřejší přístup k internetu a mobilním telefonům.

7. Městská doprava - Multimodální, víceúčelové, sdílená.

8. Predikce hodnoty - Kolik bude stát vaše auto v budoucnu?

9. Platby a palivo - Inteligentní řešení na silnici. Registrace je možná na www.ceehacks.com, kde jsou k dispozici i podrobnější informace o akci. Samotná soutěž začíná 12. dubna, a bude zakončena v sobotu 14. dubna vyhlášením vítězů a networkingem na pražské Staroměstské radnici.
 
Publikováno: 15. 2. 2019 | Počet přečtení: 786