Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kolář počtvrté v sezoně zamkl branku, přestože inkasoval. S ofsajdem jsem nepočítal, přiznal

Už čtvrtou nulu ze sedmi zápasů v letošním ročníku Evropské ligy udržel brankář Slavie Ondřej Kolář, přestože byl zápas s Genkem na úvod vyřazovací části plný šancí na obou stranách. Čtyřiadvacetiletému strážci svatyně Pražanů zatrnulo nejvíce po hodině hry, kdy hostující kapitán Leandro Trossard dorazil míč do sítě. Myslel si totiž, že o ofsajd nepůjde.

Brankář Slavie Ondřej Kolář v utkání Evropské ligy proti Genku
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Pro mě byl asi nejtěžší nájezd (De Norreho) ze strany. Měl jsem štěstí, že se to odrazilo vedle. Bylo tam více momentů - třeba když Trossard dorážel a rozhodčí zamával ofsajd. Popravdě jsem se otáčel s tím, že je to gól. S ofsajdem jsem nepočítal," řekl Kolář.

Přečkal i šanci Belgičanů z 32. minuty, kdy Trossard orazítkoval z úhlu tyč. "Popravdě jsem se modlil, ať mě trefí nebo netrefí branku, protože tyto situace jsou těžké a hráč si se mnou může udělat cokoli. Zvládl to celkem dobře, ale stála při nás tyč a šlo to ven," popsal situaci bývalý gólman Liberce. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia Praha - Genk

Z čistého konta měl radost. "Potěší každá nula, ale to je zásluha celého týmu. Včera výborně fungovala obrana, já jsem klukům pomohl. Myslím si, že nuly jak v Evropské lize, tak i v domácí soutěži jsou zasloužené. Hrajeme odzadu organizovaně a neděláme zbytečné chyby," konstatoval Kolář.

Uznal, že bezbrankový stav neodpovídal průběhu střetnutí. "Zápas byl obrovsky těžký. Věděli jsme, do čeho jdeme. Jsem rád, že jsme nedostali gól, ale utkání by spíš seděl výsledek 2:2, ne 0:0," prohlásil Kolář.

I přes řadu neproměněných šancí svého mužstva nicméně bere výsledek pozitivně. "Pojedeme do Belgie s tím, že jsme gól nedostali, a věřím tomu, že nějaký dáme a postoupíme," dodal Kolář.

Více o utkání Slavia - Genk ve Fotbal fokus podcastu:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články