Totální ostuda. Emery měl uklidit údajný svinčík po Wengerovi, ale zatím nenašel ani vysavač

Totální ostuda. Emery měl uklidit údajný svinčík po Wengerovi, ale zatím nenašel ani vysavač

Arsenal si dělá ambice na celkový triumf v Evropské lize. V úvodním duelu vyřazovací fáze ovšem nestačil na běloruský BATE Borisov a na Emirates Stadium ještě bude mít co dělat, aby odvrátil hrozící ostudu.

Kanonýry v pátek pořádně sepsul také ostrovní tisk. "Byla to noc ponížení. Totální ostuda. Unai Emery přišel, aby uklidil údajný svinčík po Arsénu Wengerovi. Tenhle zápas byl ale důkazem, že ještě ani nenašel vysavač," zaznělo na stránkách listu Daily Mail.

"Po devíti měsících v trenérské funkci se jen těžko hledá, kde je pokrok, který měl Emery přinést. Arsenal je stále slabý v defenzivě, což podtrhl Dragun, jemuž bylo povoleno hlavou vstřelit euforický vítězný gól. A zdaleka ne poprvé ukázal nedostatek invence v útoku," nebral si servítky britský deník Daily Mail.

Pořádně kritičtí byli také v Guardianu. "Čím chce proboha Arsenal být? Nebo čím se alespoň snaží stát? Tyto otázky se nemilosrdně vznášely studeným vzduchem, zatímco se divný tým Unaie Emeryho pachtil s běloruským soupeřem, který má doma stále zimní přestávku a soutěžní zápas nehrál už devět týdnů. I tak Borisov více než vynuloval to nejlepší, co tahle bídná inkarnace Arsenalu mohla nabídnout a uštědřila jí porážku, která je více zneklidňující svým stylem než výsledkem," nabídlo tradiční anglické médium.

Před čtvrteční veledůležitou odvetou v Londýně mají Čech, Lacazette, Monreal, Mustafi, Xhaka, Iwobi, Mkhitaryan a spol. nepochybně o čem přemýšlet...