reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Metro Exodus si šlo předem stáhnout na Steamu, na Epic měli smůlu

15.2.2019, Jan Vítek, aktualita
Metro Exodus si šlo předem stáhnout na Steamu, na Epic měli smůlu
Steam už ze svých stránek navenek zcela odstranil jakékoliv zmínky o hře Metro Exodus, jako by nikdy neexistovala. Natěšeným uživatelům šlo přitom aktuálně spíše o to, aby měli možnost si hru předem stáhnout a mohli zahrát hned, jak přijde na trh.
Je to velice příhodná funkce, kterou ocení především ten, kdo nemá k dispozici rychlé připojení. Soubory hry si tak může v rámci funkce pre-load stáhnout několik dní před oficiálním vypuštěním a poté už stačí provést jen víceméně malou aktualizaci, která hru aktivuje a my můžeme ihned hrát. To se cení zvláště tehdy, kdy je jako v tomto případě hra zpřístupněna v pátek a my jsme se těšili, že jí vyhradíme nastávající víkend. Jenomže pokud si musíme nejdříve stáhnout 53 GB jako právě v případě Metro Exodus, leckdo bude čekat třeba až do sobotního odpoledne, pokud má pomalejší a navíc třeba i nestabilní připojení. Na druhou stranu, zítra bude opravdu hezky, tak můžeme vyrazit ven.
 
 
Z vyjádření na oficiálních stránkách hry Metro Exodus na Twitteru se přitom dozvídáme, že zatímco uživatelé na Steamu měli možnost si hru předem stáhnout, v případě Epic Games Store to neplatilo. Na Steamu totiž tato hra už sice nabízena dávno není, ale před rozhodnutím 4A Games z této platformy přejít k Epicu už byla právě na Steamu v předprodeji a už provedené a zaplacené objednávky se nerušily.
 
Tato věc tak přináší další vodu na mlýn kritiků, kteří poukazují na nevyspělost platformy Epic Games Store a že rozhodnutí 4A Games nebylo vůči hráčům férové a z jistého hlediska i zodpovědné (jde o otázky ohledně zabezpečení platformy firmy Epic). Pre-loading totiž nebyl na Epic nějak zablokován, on prostě není na této platformě dosud podporován. 
 
Další kritika se na hlavy zástupců Epic snáší kvůli chybějícím sociálním funkcím jejich platformy, vedle čehož tu rovněž není možnost ukládat si pozice do cloudu, chybí podpora gamepadů, není možné hrát offline, pořizovat screenshoty, atd. To se dá pochopit, když této platformě ještě teče mlíko po bradě, jenomže na druhou stranu právě to uživatele nemusí zajímat, ti ve výsledku platí nejen autorům, ale také prodejci a samozřejmě za to chtějí odpovídající služby a když ne to, pak alespoň možnost si hru koupit jinde.
 
Nechme to tedy na nich, však si nepochybně brzy počteme o tom, jak dobře se Metro Exodus prodává.  
 
Zdroj: KitGuru


reklama