Moje chvilka pohody

Expedice Beskydy

Pokud si chcete dobře zalyžovat a užít si krásu hor, zajeďte si do Beskyd. Je tam klid a pohoda.

Jedno z nejznámějších míst celých Beskyd, Pustevny, najdete nedaleko hory Radhošť. Jsou pro ně typické dřevěné stavby v lidovém slohu postavené v 19. století. Najdete tu lyžařské středisko a doveze vás sem sedačková lanovka.

Ve Skiareálu Bílá máte k dispozici téměř 80 km běžeckých tratí, 6 lanovek a vleků, 9 modrých a červených sjezdovek pro začátečníky i pokročilé. Je tu i snowpark pro milovníky snowboardů a lyžařská škola.

Zejména pro děti je vhodný Skiareál U Sachovy studánky. Skiareál na Horní Bečvě je ideální pro rekreační lyžování rodin s dětmi. Pro nejmenší je tu dětská školka s provazovým vlekem.

Až na samý vrchol

Lysá hora, nejvyšší vrchol chráněné krajinné oblasti Beskydy skýtá nádherné panoramatické výhledy na hřebeny a údolí Beskyd a Jeseníků. Za příznivého počasí lze dohlédnout až na slovenské Vysoké a Západní Tatry.

Na vrcholu Lysé hory se návštěvníkům nabízí možnost občerstvení a ubytování. Lysá hora leží mezi obcemi Krásná, Malenovice, Ostravice a Staré Hamry. V jejím okolí je několik přírodních rezervací: Mazák a Mazácký grúnik, Malenovický kotel, Vodopády Satiny, Koryto řeky Ostravice, Ondrášovy díry a Zimný potok.

Křižovatka turistických tras

Lysá hora je křižovatkou turistických tras. Na vrchol vede celá řada těžších i lehčích značených tras. Nejoblíbenějším nástupním místem je Ostravice odkud vedou čtyři trasy. Dalším výchozím místem jsou Malenovice, Frýdlant nad Ostravicí, Krásné nebo Visalaje.

Na samém vrcholu se nachází Ski Lysá hora, kde jsou dvě sjezdovky a upravované běžecké tratě. Lysou horu lze na běžkách zdolat z více směrů. Nejvíce frekventovaná je trasa začínající na parkovišti v Krásné – Papežov.

Koňobus je velká romantika

Ski areál Morávka nad údolím řeky Morávka má k dispozici sjezdovku i běžecké trasy. Areál je vhodný pro rodiny s dětmi a nabízí výhledy na panoráma údolí Morávky. Romantická projížďka koňobusem zasněženou krajinou jistě nadchne každého.

Běžecké lyžování ve Vsetínských Beskydech, to je zejména jedna dlouhá hřebenovka. Hlavní hřeben vede od sedla Bumbálka směrem ke Vsetínu a jeho východní část od Bumbálky přes Soláň na Vsacký Cáb bývá i strojově upravovaná. Na hlavní hřeben se napojují i tratě, jejichž nástupním místem jsou Velké Karlovice.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden