TOPlist

Hodinkové řemínky od Sony přinášejí chytré funkce bez dotykového displeje

Ačkoli to není příliš známo, tak i Sony má svou řadu hodinek, které sice nejsou chytré, jejich řemínky naproti tomu ale ano. Elegantní řešení uspokojí především ty z nás, kteří si nepřejí jakékoli rušení notifikacemi přímo na ciferníku hodinek, ale přesto chtějí být v obraze.

Sony vytvořilo dva nové řemínky Wena – Active a Pro. Ty pasují k pěti typům hodinek, konkrétně jde o Mechanical, Solar Chronograph, Solar Three Hands, Quartz Chronograph a Quartz Three Hands.

Chytré řemínky s displejem

Místo zobrazování notifikací přímo na ciferníku hodinek využívají pásky Wena displej integrovaný do přezky na opačné straně. Kromě krátkého textu zvládnou pásky také zavibrovat či rozsvítit notifikační LED diodu. Nechybí ani NFC čip pro bezkontaktní platby.

Oba nové pásky umí zaznamenat denní aktivitu, přičemž Active přináší navíc GPS a senzor pro měření srdečního tepu. Chytré řemínky budou stát mezi 345 – 399 librami (cca 10 000 – 11 700 korun), nicméně k nim je zapotřebí dokoupit také samotné hodinky, které stojí od 100 do 400 liber (cca 3 000 – 11 700 korun).

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku