Hlavní navigace

Rohlík.cz vrcholí přípravu na vstup do Maďarska, koupil doménu kifli.hu

15. 2. 2019

Sdílet

Rohlik.cz

Rohlík.cz finalizuje svou přípravu vstupu na maďarský trh. Zakladatel a většinový vlastník e-shopu Tomáš Čupr přes Twitter upozornil, že společnost ji zakoupila maďarskou doménu kifli.hu, významový ekvivalent českého Rohlík.cz.

Rozvoz prvních objednávek po Budapešti by měl přijít na podzim, v ideálním případě v říjnu, nejpozději ale začátkem listopadu. Momentálně by měl eshop dokončovat jednání o pronájmu skladovacích prostor. „Během čtrnácti dnů bychom měli mít podepsáno,“ prozradil Čupr deníku E15.

Na rozdíl od České republiky, kde patřil mezi průkopníky, vstupuje Rohlík tentokrát na relativně etablovaný trh, tomu v online prodeji potravin dominuje britský řetězec Tesco. Svůj výpad na maďarský trh má eshop financovat ze zisku s tím, že půjde o investici řádu v nižších desítek milionů korun. Rohlík.cz se přitom do provozního zisku poprvé překlopil teprve loni, ten za uplynulý rok dosáhl přibližně 30 milionů korun. 

Videorozhovor s Tomášem Čuprem z loňského září si můžete pustit zde:

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).