InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pojďme pomoci lidem bez domova. Prevent se připojil ke kampani #hlavněpřežít

 Autor: www.pracenaulici.cz

    Autor: www.pracenaulici.cz

STRAKONICE - Zajímá vás osud lidí bez domova? Stáli byste o informace o tom, jak jim účinně a rychle pomoci? Nezisková organizace Prevent 99 se připojila ke kampani #hlavněpřežít, kterou spustila Česká asociace streetwork. Ta na adrese www.pracenaulici.cz vytvořila manifest o třinácti bodech. Je to jednoduchý návod pro všechny, kteří chtějí pomáhat lidem bez domova, ale nevědí jak.

 

Prevent 99 se připojuje k manifestu i proto, že známe strasti života našich klientů, kteří žijí na ulici. Víme, jak je pro ně složité sehnat čisté oblečení. Víme, že postrádají dostupnou zdravotní péči nebo nemají zubaře. Líbí se nám, že manifest chce mimo jiné oslovit lidi, kteří by bezdomovcům pomohli svými schopnostmi, nabídli napříkla holičské a kadeřnické služby, pedikúru či jiné služby, které mohou být lidem bez domova užitečné.

"Pomoci mohou nejen jednotlivci, ale samozřejmě i firmy, úřady nebo nejrůznější spolky," komentuje Martina Zikmundová, ředitelka České asociace streetwork. "A nejde jen o peníze nebo jiné dary, svůj význam má i prosté projevení zájmu nebo snížení napětí, které vůči lidem bez domova ve společnosti bohužel mnohdy je."

Česká asociace streetwork, z.s., která zastřešuje poskytovatele nízkoprahových sociálních služeb, plánuje na webových stránkách www.pracenaulici.cz ještě vytvořit jakousi mapu pomoci, kde si každý bude moci ve svém regionu najít organizace a konkrétní aktivity, které se věnují lidem bez domova.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace