Pražské
Zelenenoviny.cz

Cukrkandl s jarem opět ožije

15.2.2019 | Praha 12

V únoru 2018 se otevřela část uzavřeného Modřanského cukrovaru a vzniklo místo pro komunitní setkávání veřejnosti. Najdete zde bikrosovou dráhu, cyklokavárnu, komunitní zahradu Kokoza, sportoviště, dětské hřiště a venkovní posilovnu. O zprovoznění společenského prostoru se postarala společnost Skanska reality, která i letos avizuje, že Cukrkandl s nadcházejícím jarem opět ožije.


Upravená část areálu bývalého modřanského cukrovaru slouží od loňského roku veřejnosti jako prostor pro odpočinek a sport. Vlastník pozemku, společnost Skanska Reality, a.s., ve spolupráci s MČ Praha 12 a cyklokavárnou RouBike coffee vytvářejí pod komínem bývalého cukrovaru atraktivní prostředí k odpočinku.

Úspěšné sportovní a společenské akce z minulého roku určitě hlavní pořadatelé zopakují a přidají další. Předběžný program je zde, ale zdaleka nemusí být definitivní. „Cukrkandl je tu pro všechny a tvoříme jej společně s Vámi," shodují se organizátoři. Nápady na další akce a možnosti využití směřujte, prosím, na některý z níže uvedených kontaktů. Provoz, včetně otevření cyklokavárny, bude zahájen pálením čarodějnic, tedy 30. 4., ale ještě předtím by měly proběhnout závody v cyklokrosu. Aktuální informace a pozvánky budou zveřejňovány ve facebookové skupině Cukrkandl i RouBike coffee a samozřejmě také na webu a facebookové stránce městské části. Cukrkandl je nekomerční projekt, vstup do areálu je zdarma a pro užívání sportovišť si můžete bez poplatku vypůjčit sportovní vybavení. V případě zájmu jsou také možné prohlídky podzemí, které se v minulém roce velmi osvědčily.

Plán chystaných akcí: ZDE

 

Redakčně upraveno

Zdroj: Praha 12

Zdroj foto: Pixabay

 

Více informací najdete v rubrikách:



    Reklama

    Filtryvody.cz

    Filtry na vodu

     

    Potřebujete filtr na vodu?

    Filtry, které pasují i fungují, k tomu za dobrou cenu, najdete na filtryvody.cz

     

    Filtryvody.cz


    Filtry na pitnou vodu

    Filtr i pro kojence, vítěz Dtestu
    jediný filtr schválený už od půl roku (ostatní až od roku), česká výroba

    .