Vladimír Coufal v nejlepší sestavě Evropské ligy | SK Slavia Praha
Více

Vladimír Coufal v nejlepší sestavě Evropské ligy

Vladimír Coufal se po zápase s belgickým Genkem dostal do nejlepší jedenáctky uplynulého kola Evropské ligy.

Vladimír Coufal odehrál proti Genku velmi povedené utkání a svým bojovným způsobem hry ničil po pravé straně snahy soupeře v tvorbě větších problémů pro slávistickou obranu. Čelit musel hráčům, jako byli například Ndongala, Trossard, Malinovskyi, nebo Samatta. Po všech stránkách se jim vyrovnal a významnou měrou tak přispěl k tomu, že si Slavia připsala páté čisté konto v dosavadním ročníku Evropské ligy. 

Odměna za jeho bojovný výkon se Vladimíru Coufalovi dostala v podobě nominace do nejlepší jedenáctky kola Evropské ligy. Objevil se po boku světových hvězd jako jsou Ceasar Azpilicueta a Ross Barkley z Chelsea, José Callejón z Neapole, nebo kmenový hráč PSG Giovani Lo Celso. Kromě těchto zmíněných hráčů byl do sestavy kola nominován i brankář našeho belgického soupeře Danny Vukovic. Vladimír Coufal je už druhým hráčem Slavie, který se letos objevil v sestavě kola EL. Po venkovním zápase v Kodani se stejné poctě dostalo i Michaelu Ngadeu-Ngadjui.

V letošním ročníku Evropské ligy nastoupil pravý bek sešívaných šestkrát v základní sestavě, přičemž na trávníku chyběl pouze v domácím duelu s Kodaní, kam ho nepustily zdravotní potíže. 

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články