Přestože nádherné a na první pohled neškodné šaty značky Gucci, které na sebě vévodkyně Kate Middletonová oblékla na charitativní galavečer v rámci programu Mentally Healthy Schools, by se neměly nikoho dotknout, opak je pravdou! Italský módní dům Gucci se totiž ještě stále otřásá v základech po skandálu s údajně rasistickým svetrem a na sociálních sítích došlo k mohutné kampani, která vyzývala k bojkotu této luxusní značky.

Buď o tom krásná vévodkyně z Cambridge nevěděla, anebo se naopak pokusila značce Gucci pomoct, jelikož vynesla na slavnostní akci večerní róbu zrovna od této společnosti. Nicméně se za tento čin na její půvabnou hlavinku snesla vlna odporu.

Podle mnoha odpůrců značky Gucci se těmito nevinnými šatičkami krásná Kate postavila zády k boji proti rasismu! A co hůře, svou neuváženou volbou outfitu dokonce manželka prince Williama (36) vyjádřila souhlas s politikou společenské nerovnosti italského módního domu.

O co vlastně šlo? Firma Gucci v nové kolekci předvedla celou řadu inspirovanou hodně stylizovaným tučňákem, který však ve své zjednodušené formě připomínal zkarikovaný obličej černocha ze starých animovaných filmů. Očividné to bylo především na černém roláku, který se přetahoval přes bradu a ústa.

Módní dům na kritiku na sociálních sítích okamžitě zareagoval a omluvil se. „Potvrzujeme, že jsme výrobek stáhli jak z on-line nabídek, tak i z kamenných obchodů,“ stálo ve vyjádření společnosti na twitteru. Tento incident prý berou i u Gucciho jako ponaučení do budoucna…

VIDEO: Meghan Markle vs. Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl? 

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markle vs Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl? HarpersBazaar

 

Fotogalerie
61 fotografií