15. února 2019 • 16:31

Davis Cup financují hvězdy Barcelony. Investorem je i Messi, řekl Piqué

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedním z investorů finálového turnaje Davis Cupu je i slavný argentinský fotbalista Lionel Messi. Prozradil to jeho spoluhráč z Barcelony Gerard Piqué, zakladatel a prezident investiční skupiny Kosmos, která jako partner Mezinárodní tenisové federace (ITF) plánuje do soutěže vložit během 25 let tři miliardy dolarů (68 miliard korun). Davis Cup se letos poprvé koná ve změněném formátu s finálovým listopadovým turnajem pro 18 týmů v Madridu.



"Leo má rád tenis, je součástí rodiny Kosmosu. Známe se 18 let, takže s ním probírám svoje plány. Tenhle se mu líbil a chtěl být jeho součástí," řekl Piqué během čtvrtečního losu, při němž bylo 18 účastníků finále rozděleno do šesti tříčlenných skupin. Čeští tenisté neuspěli v kvalifikaci s Nizozemskem.

Dvaatřicetiletý Piqué zároveň odmítl kritiku ze strany špičkových hráčů v čele se Srbem Novakem Djokovičem a Švýcarem Rogerem Federerem. "Snad se nám povede jejich názor změnit. Doufám, že za pár let přijdou a řeknou, že se mýlili a že je Davis Cup v lepším stavu než kdy jindy," řekl španělský obránce.

Reformu 118 let staré soutěže výrazně prosazoval prezident ITF David Haggerty. Proti byly velké evropské federace včetně Británie, Německa či České republiky či druhá nejúspěšnější země v historii Davis Cupu Austrálie. Přesto loni v srpnu revoluční návrh získal potřebnou dvoutřetinovou většinu od delegátů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud