Jágr slaví 47. narozeniny, otázka je jasná. Vrátí se ještě na led?

Jaromír Jágr na Kladně (3.2.2018) 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. února 2019 16:43

Rozdává podpisy, ale hokejovou radost nikoliv. Jaromíru Jágrovi, který dnes slaví 47. narozeniny, stále brání v návratu na led zdraví. O víkendu to přitom bude už rok, co se naposledy pořádně představil v soutěžním utkání.

Slavná osmašedesátka má dnes 47. narozeniny, redakce serveru stars24.cz se při té příležitosti zeptala na Jágrovu situaci tiskového mluvčího Rytířů Kladno Víta Herala. Odpovědi jsme se však doposud nedočkali. Dlouho odkládaný návrat na led však, zdá se, není na pořadu dne.

V neděli přitom uplyne rok od chvíle, kdy Jágr naposledy pořádně naskočil na led. Tehdy ho však po pouhých 92 vteřinách hry atakoval havířovský Marek Sikora. Olympijský vítěz byl po nárazu na mantinel evidentně otřesený, nechyběla ani krev. Pak už se v soutěžním utkání objevil jen desetkrát, maximálně však na sedm vteřin, aby si odškrtl start.

Probíhající sezónu tráví Jágr na tribuně, na ledě zatím nestrávil ani vteřinu, ačkoliv se k jeho návratu několikrát schylovalo. Někdejší hvězdu zámořské NHL ale vždy doběhly zdravotní problémy. Základní část první hokejové ligy se přitom pomalu chýlí ke konci a přijdou klíčové souboje v play-off.

Včera ale Jágr podle klubového Facebooku, na němž dnes jeho administrátoři nezapomněli hokejové legendě popřát všechno nejlepší, oblékl výstroj a objevil se na ledě. Přítomným předškolákům z Nového Strašecí, kteří byli na kladenském zimáku na exkurzi, rozdávali spolu s Tomášem Plekancem autogramy.

Jágrovy narozeniny jsou zajímavým fenoménem ke sledování i na sociálních sítích. Stovky vzkazů ze zámoří ukazují, že severoameričtí hokejoví fanoušci na osmašedesátku rozhodně nezapomněli. Jak by taky mohli, vždyť víc kanadských bodů v NHL nasbíral jen slavný Wayne Gretzky.

Jaromíru Jágrovi se sluší popřát hodně štěstí a především zdraví. Je totiž úctyhodné, že se stále snaží o návrat do profesionálního hokeje. Vždyť první sezónu mezi dospělými strávil už před třiceti lety, tedy ještě za dob komunistického režimu.

Témata: Jaromír Jágr hokej sport