Sony Xperia L3 bude nejlevnější letošní novinka od Sony

Sony Xperia L3 bude nejlevnější letošní novinka od Sony
2019-02-15T17:46:07+02:00
• 15. 2. 2019

Na letošním veletrhu MWC v Barceloně se dočkáme představení několika mobilních telefonů od společnosti Sony. V první řadě bychom měli spatřit top model v podobě Sony Xperia XZ4. Zástupce střední třídy budou představovat mobily Sony Xperia XA3 a XA3 Plus. U nich se mimo jiné spekuluje o změně názvu na Xperi 10. Nabídnou například velmi protáhlé displeje. Nyní se dozvídáme informace o dalším modelu, který zamíří do nejnižší třídy. Novinka se bude jmenovat Sony Xperia L3.

Sony Xperia L3

Nebude se jednat o nějak malý mobilní telefon. Nabídne 5,7palcový displej s HD+ rozlišením, přičemž zobrazovací panel bude mít poměr stran 18:9. Dle uniklých renderů nemusíme očekávat absolutní minimalizaci rámečků, minimálně nad i pod displejem bude dostatek prostoru.

V tuto chvíli nevíme, která procesor bude použit, ale s velkou pravděpodobností jej dodá společnost Mediatek. Na přední straně se nachází 8MPx snímač pro selfie fotky a zadní strana je vybavena dvojicí foťáků s hodnotami 13 a 2 MPx. O dočasně spuštěné aplikace se postará operační paměť o velikosti 3 GB a pro data je určeno 32GB úložiště s možností rozšíření o microSD.

I tentokrát najdeme čtečku otisků prstů na boční straně, jak je tomu zvykem u Sony, ale tentokrát nebude disponovat jakoukoliv nadstandardní funkcí. Tedy nebude suplovat zapínací tlačítko, to je umístěno zvlášť na telefonu. Na horní straně bude konektor na sluchátka a spodní strana ponese hlasitý reproduktor a USB C. O energii se má postarat baterie o kapacitě 3300 mAh.

Dle dostupných informací bude v základu k dispozici Android 8.1, přičemž Android 9 dostane později. Na přesnější informace si budeme muset počkat, stejně jako na oficiální cenu. Zatím se spekuluje o částce 199 eur, tedy 5 100 Kč.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat