Zavřít reklamu

Každý den vám v této rubrice přineseme podrobnější pohled na vybranou aplikaci, která nás právě zaujala. Najdete zde aplikace pro produktivitu, kreativitu, utility, ale také třeba hry. Nebude se vždy nutně jednat o nejžhavější novinku, naším cílem je především vyzdvihnout aplikace, o nichž si myslíme, že stojí za pozornost. Dnes vám představíme aplikaci Bear.

[appbox appstore id1016366447]

Bear je skvěle navržená a dokonale flexibilní aplikace pro psaní a pořizování poznámek a nejrůznějších záznamů. V přehledném uživatelském rozhraní, na které si jistě velmi rychle zvyknete, nabízí široké možnosti tvorby, úprav, správy a sdílení vašich zápisků. Jednotlivé texty můžete opatřit štítky, podle kterých je pak snadno srovnáte a dohledáte. Skvělou pomůckou je možnost umístění štítku v podobě daného slova, doprovázeného hashtagem, kamkoliv do těla textu – nemusíte tedy štítky pracně vymýšlet a dodatečně dopisovat. Štítky se mohou skládat i z více slov a je možné k nim přidávat i „podštítky“. Jednotlivé poznámky můžete dle libosti seskupovat, exportovat, připínat a dále spravovat.

Text nabízí klasické možnosti formátování a úprav, které můžete znát z běžných textových editorů. Můžete pracovat s fontem, tloušťkou, sklonem, podtržením, stylem, velikostí, zvýrazněním a dalšími vlastnostmi písma. Samozřejmostí je možnost doplnění textu o fotografie a další soubory, stejně jako možnost jednoduchého kreslení a náčrtků. Jednotlivé poznámky můžete linkovat mezi sebou. K dispozici máte i nástroje, jako je sledování počtu znaků či slov, vzhled dokumentů můžete vylepšit některým ze stále se rozšiřující sbírky motivů. Používání aplikace je jednoduché a intuitivní, pokud byste ale přece jen tápali, nabízí Bear užitečného průvodce, který vám navíc ukáže i skvělé tipy a triky pro co nejefektivnější používání aplikace.

S psaním v aplikace Bear je spojené především pohodlí – nemusíte se starat ani o ukládání textu, které za vás aplikace provede automaticky. V případě upgradu na Pro verzi můžete nastavit automatickou synchronizaci mezi jednotlivými zařízeními (Bear existuje nejenom ve verzi pro iPhone a iPad, ale také pro Mac) přes iCloud. Bear také nabízí podporu funkce Handoff, takže text, který jste rozepsali například na iPadu, můžete bez problémů dokončit na Macu či v iPhonu. Hotový text pak můžete exportovat do řady dalších platforem a formátů. Aplikace Bear spolupracuje se Zkratkami Siri.

Základní verze je bezplatná, Pro verze vás vyjde na 29,-/měsíčně nebo 379,-/ročně.

Bear-squashed
.