Fotbalisté SFC míří do Jablonce, na Střelnici chtějí loupit

15. 2. 2019
Redakce

Opava – Na hřišti aktuálně třetího týmu FORTUNA:LIGY se představí v neděli naši fotbalisté. Severočeši jsou velkými favority, ale Opava je odhodlána na Střelnici bodovat.

Pro trenéra Ivana Kopeckého bude mít zápas trošku zvláštní náboj. „V Jablonci jsem působil, dělal jsem asistenta Zdenku Frťalovi. Mám na toto angažmá příjemné vzpomínky. Z tehdejších hráčů tam moc kluků nezůstalo,“ říká opavský trenér. „Snad dva, tři hráči,“ loví v paměti.

Favorit nedělního duelu je jasně daný. „Jablonec sice prošel v zimě hráčskou obměnou, ale kádr má kvalitní. Třeba takový Vatajelu má podle mě více zkušeností, než měl Hanousek,“ pokračuje trenér Kopecký. „Jablonec je favoritem, ale pro nás je to další utkání, ve kterém chceme bodovat,“ dodává jedním dechem.

Trenér viděl Severočechy na vlastní oči při jejich výhře v Olomouci. „Víme o jabloneckých kvalitách i slabinách. Připraveni jsme dobře,“ míní a hned říká něco k silným stránkám soupeře: „Jsou silní v křídelních prostorech. Na jedné straně Holeš – Jovovič, na druhé Sobol – Vatajelu. Na to si musíme dát pozor, samozřejmě i na Doležala, který má slušnou fazónu. Výborné mají také standardní situace.“

Opava jede na sever Čech v kompletním složení. „Jsem rád, že kluci jako Matěj Hrabina nebo Dominik Simerský jsou v pořádku. Naplno trénují také Tomáš Jursa s Honzou Schaffartzikem,“ pochvaluje si Kopecký, který už může počítat i Jaroslavem Svozilem.

Utkání začíná v neděli 17. února od 15 hodin.


sdílet