Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RECENZE: Dron DJI Mavic Air vám dodá novou chuť do běhání

RECENZE: Dron DJI Mavic Air vám dodá novou chuť do běhání
foto: DJI

Jiří Kadeřábek | 15.02.2019 | přečteno: 5380×

Baví vás běh provozovat, ale i fotit a točit? Hledáte rozumné řešení za přijatelnou cenu? Dron DJI Mavic Air je dost možná tím pravým řešením pro vaše potřeby. Již přes rok zůstává králem poměru cena/výkon/rozměry a uspokojí jak začátečníky, tak pokročilejší piloty-filmaře-nadšence, kteří chtějí zažít běh z jiného pohledu. Drony se navíc dají využít i pro diagnostiku běhu!

V plně automatickém režimu dodá začátečníkům jistotu bezpečného vzletu i přistání a čidla vpředu/vzadu/zespod vám umožní zůstat v klidu i v prostředí, kde hrozí střet se stromy a větvemi – pokud nejsou příliš tenké. Pokud se vám i tak podaří narazit, kamera, která je zavěšená na tří osém stabilizátoru, je šikovně schovaná v těle, aby se nepoškodila. Dron je zároveň dostatečně inteligentní, že se i po nárazu dokáže automaticky narovnat, pochopitelně pokud jste nezlámali vrtulky.

Jakmile se spřátelíte s ovládáním Dji Go App, je zde spousta automatických filmařských režimů, které vám umožní pořídit profesionální záběry, např. Active track, který jsme si oblíbili obzvláště při záběrech z profilu, zepředu a zezadu, byť tato funkce není vždy stoprocentně spolehlivá, obzvlášť při horší viditelnosti. Na rozdíl od levnějšího modelu DJI Spark je zde možnost vybrat si ze spousty nahrávacích možností od Full HD 120 fps pro zpomalené záběry až po skvostné 4K 30fps.

Dron lze ovládat i telefonem, nejen ovladačem, ale je to hodně nejisté a limituje to vzdálenost i funkce. Pozitivní je, že to při výběhu šetří místo v baťohu. Lze vzlétnout a přistát nejen ze země, ale i z ruky, což se hodí především na vyhlídkových místech a trasách s nerovným a hustě porostlým terénem, buďte ale hodně opatrní na prsty.

Svojí velikostí a s dodaným těsným pouzdrem krásně zapadne do běžeckého baťůžku, jen je lepší ho obložit bundou kvůli otřesům při krocích. Bohužel pouzdro na ovladač v balení není.

DJI Mavic Air je hračkou i seriózním strojem současně. Je jenom na vás, kolik z něj vymáčknete, a proto je ideálním nástrojem pro vstup do světa dronů pro začátečníky, kteří chtějí zachytit svoje výlety, i pro profesionály, kteří se pohybují v náročném prostředí a potřebují s sebou něco lehkého a skladného. Podle nás je to ideální dron pro dokumentaci vašich dobrodružství s možností rozvíjet svoje pilotně-filmařské schopnosti i vidět svět okolo sebe z unikátního úhlu.

Klady:

  • Lehkost, skladnost, odolnost
  • Automatické režimy filmování
  • Full HD až 4K Video

Zápory:

  • Výdrž baterie pouze 20 minut
  • Nejistý držák na mobil v ovladači
  • Chybí senzory pohybu z boku a shora

Hodnocení Běhej.com: 85% (100% max)

Hodnocení Alza: 4,7 (5 max)

Pozn.: Nákupem v Alza přes prokliky z našich stránek podpoříte fungování tohoto webu a vydávání stejnojmenného časopisu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Legend muž 15.02.2019 17:45:30

Baví vás běh provozovat, ale i fotit a točit? Hledáte rozumné řešení za přijatelnou cenu? Dron DJI Mavic Air je dost možná tím pravým řešením pro vaše potřeby. Již přes rok zůstává králem poměru cena/výkon/rozměry a uspokojí jak začátečníky, tak pokročilejší piloty-filmaře-nadšence, kteří chtějí zažít běh z jiného pohledu. Drony se navíc dají využít i pro diagnostiku běhu!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.