Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mladá Boleslav i v deseti loupila na Stínadlech, Komličenko vstřelil 20. gól v sezoně

Předehrávku 21. kola zvládli v Teplicích lépe fotbalisté Mladé Boleslavi, přestože hráli téměř celý druhý poločas v početním oslabení po vyloučení Aleksandara Šušnjara. Klub z města automobilů vyhrál 2:0, navázal na remízu s mistrovskou Plzní z minulého týdne a přeskočil svého soupeře v tabulce. Skóre otevřel ve 36. minutě důrazný obránce Antonín Křapka a konečný výsledek stanovil dvacátou trefou v sezoně nejlepší ligový střelec Nikolaj Komličenko. 

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu v Teplicích
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Do zápasu vstoupili lépe domácí, ale převahu v šance neproměnili. Mladá Boleslav postupně převzala aktivitu a ve 36. minutě ji poslal do vedení Křapka, který po rohu využil zmatků v teplické obraně a dotlačil míč do sítě.

Hosté mohli přidat vzápětí i druhý gól, ale Komličenko po centru trefil v pádu jen tyč a stejně dopadl i dorážející Ladra.

Středočeši se nicméně dočkali druhého zásahu ihned po přestávce, když ve 47. minutě nařídil rozhodčí Zelinka penaltu po faulu Hoška na Komličenka a ruský útočník pokutový kop bez problémů proměnil.

O několik minut později dostal duel novou zápletku, protože byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující stoper Šušnjar. Domácí si ale s početní výhodou nedokázali poradit a málem sami inkasovali potřetí, když Komličenko našel volného Ladru, který v dobré pozici minul.

Teplice výrazněji zahrozily až po hodině hry. Hora hlavou těsně minul a stejný hráč neuspěl ani o chvíli později, když jeho povedenou ránu z voleje pohotově vyrazil brankář Šeda. Blízko gólu byla i Mladá Boleslav, neboť po rychlém brejku chytře zakončil obloučkem Matějovský a orazítkoval břevno.

Severočeši v závěru oslabeného soupeře zatlačili, ale do vyložených šancí se dostat nedokázali. Výsledkem převahy byly jen rány Ljevakoviče a Trubače. Při střele velezkušeného kapitána se ale zaskvěl brankář Šeda, zatímco mladý útočník trestuhodně přestřelil.

Mladá Boleslav se i proto v lize dočkala vítězství po čtyřech zápasech, opustila příčky znamenající účast ve skupině o udržení a posunula se na osmé místo zajišťující play-off o Evropskou ligu. Teplice po neúspěchu na hřišti vedoucí Slavie i druhé jarní střetnutí prohrály 0:2 a klesly na deváté místo.

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1)

Branky: 36. Křapka, 47. Komličenko z pen. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Fišer. ŽK: Hošek, Krob, Kuchta, Čmovš - Šušnjar, Hájek. ČK: 50. Šušnjar. Diváci: 2103.

Teplice: Grigar - Krob, Hošek (54. Shejbal), Čmovš, Vondrášek - Moulis, Žitný (75. Bezdička), Ljevakovič, Hora - Trubač, Kuchta. Trenér: Hejkal.

Mladá Boleslav: Šeda - Fulnek, Šušnjar, Hájek, Křapka - Ladra (81. Ewerton), Takács, Matějovský (85. Tatajev), Hubínek, Přikryl (90. Chaluš) - Komličenko. Trenér: Weber.

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Zápas se mi hodnotí těžce. Za mého angažmá to byl nejhorší výkon, co se týče přístupu a nasazení. Z týmu jsem necítil drajv udělat něco s výsledkem. Připravovali jsme se, jak bránit Matějovského, protože on je mozkem Mladé Boleslavi. A přesto měl díky své chytrosti a zkušenosti většinu balonů. To se nám nepovedlo a Marek u nás strávil příjemný večer. Také jsem nepředpokládal, že naši stopeři nebudou mít chuť rozehrávat balony a že se budou schovávat. Věděl jsem, že po odchodu Alexe Krále budeme mít problém, ale nečekal jsem, že až tak velký. Třeba rozehrávka Hoška byla zbabělá, de facto žádná."

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi):  "Utkání bych rozdělil do dvou částí. Do vyloučení jsme vyjma úvodu podali velmi dobrý výkon. Utkání jsme měli pod kontrolou a vedle gólů jsme si vypracovali další šance. Pak ale přišla červená karta, stáhli jsme se do jiného rozestavení a Teplice nás zatlačily. Přesto jsme v devíti lidech v poli nadále dobře pracovali do defenzivy a do velkých šancí jsme soupeře nepustili. Vyhráli jsme zaslouženě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články