Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Třinec utrpěl nejvyšší porážku v sezoně, Hradci doma podlehl 1:5

Ani druhá část těžkého domácího trojboje hokejistům Třince nevyšla. Po středeční porážce s vedoucím Libercem podlehli Oceláři Hradci Králové 1:5 a utrpěli nejvyšší prohru v sezoně. Východočeši, kteří rozhodli zápas třemi góly v rozmezí 42. až 48. minuty, se na úkor svého soupeře posunuli na třetí místo v tabulce. Třinec prohrál doma počtvrté za posledních pět zápasů a v neděli hostí v repríze finále Brno.

Utkání Třinec - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Třinecký trenér Václav Varaďa proházel po minulé prohře s Libercem složení všech formací a první polovinu úvodní třetiny se hrál svižný hokej.

Diváci viděli hlavně boj bez šancí, přesto padl gól. Domácí nechali na chvíli mezi kruhy volného Koukala, jenž se trefil nad vyrážečku Hrubce.

Třinec za 45 sekund vyrovnal. Obránce Galvinš podpořil útok a z levého kruhu se trefil přesně do horního rohu.

Hradec udeřil v závěru první třetiny z další nenápadné akce. Na modré čáře si vyměnili puk obránci Rosandič s Graňákem, jehož přízemní střela skončila v brance. Hosté mohli do šaten odcházet ještě veselejší, ale Hrubec zneškodnil sólo Pavlíka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Hradec Králové

Královéhradečtí na začátku prostřední třetiny dvakrát zahrozili v přesilové hře, pokusy Cingela i Rákose z předbrankového prostoru ale se skóre nepohnuly.

Třinec několikrát přečíslil obranu soupeře bez efektu - Růžička minul branku, Hrňu vychytal Pavelka, Roth prováhal ideální moment k zakončení a vracející se obránci ho obrali o "gólovku".

Hosté se po srážce domácích hráčů Novotného s Douderou dostali dokonce do brejku čtyři na jednoho, ale v závěru akce ani nevystřelili.

Domácí trenér Varaďa před závěrečným dějstvím opět zamíchal se všemi útoky, ale už ve 42. minutě zvýšil zblízka osamocený extřinecký Rákos.

Další ránu zasadil domácím Rosandič, jehož střelu od levého hrazení Hrubec přes klubko hráčů neviděl.

Pověstný hřebíček přibil v početní výhodě Paulovič. Sám dal ještě i šestý gól, ale krátce po závěrečném klaksonu.

Oceláři Třinec - Hradec Králové 1:5 (1:2, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 12. Galvinš (Š. Novotný) - 11. Koukal (Paulovič, Linhart), 19. Graňák (Rosandič), 42. Rákos (Vopelka, M. Chalupa), 46. Rosandič (Vopelka, F. Pavlík), 48. Paulovič (Cibulskis, Zámorský). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení: 4:2, navíc Polanský (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4593.

Třinec: Hrubec - Roth, Galvinš, Matyáš, Gernát, D. Musil, M. Doudera, Adámek - M. Růžička, Polanský, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Werek - Svačina, P. Vrána, M. Kovařčík - O. Kovařčík, Š. Novotný, Dravecký. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Graňák - Paulovič, Koukal, M. Chalupa - Dragoun, Cingel, R. Pavlík - Smoleňák, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Rákos, Lessio. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Václav Varaďa (Třinec): "Po minulém utkání s Libercem, které nám nevyšlo, začali kluci bojovně. A myslím si, že jsme měli v první třetině malinkou převahu. Ale trápíme se, nedáváme branky a hrozně lacině inkasujeme. I když jsme po dvou třetinách o gól prohrávali, tak byl zápas vyrovnaný, urputný. Ve třetí jsme chtěli všechno házet do brankoviště, abychom si vytvářeli ošemetné situace, ze kterých padají branky. Hradečtí nám ale dali dva góly. Potom už kontrolovali hru a nepouštěli nás do vážnějších situací. Porážku je o to těžší přijmout, že se jednalo o přímého konkurenta v tabulce."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Jsme rádi, že se nám po reprezentační pauze zatím daří. Věděli jsme, že Třinec má velkou ofenzivní sílu, proto jsme chtěli hrát aktivní hokej a nenechat ho hrát s pukem. Má také výborné přesilové hry, takže jsme se chtěli vyvarovat faulů, a to se nám také dařilo. Celkově výsledek až tak neodpovídá a je zavádějící, protože to byl vyrovnaný zápas. Chci mužstvo pochválit, jakým způsobem se prezentovalo. Kluci hráli soudržně, obětavě, disciplinovaně a jako jeden tým."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články