Zavřít reklamu

Každý den vám v této rubrice přineseme podrobnější pohled na vybranou aplikaci, která nás právě zaujala. Najdete zde aplikace pro produktivitu, kreativitu, utility, ale také třeba hry. Nebude se vždy nutně jednat o nejžhavější novinku, naším cílem je především vyzdvihnout aplikace, o nichž si myslíme, že stojí za pozornost. Dnes si představíme Pocket – multiplatformní prostor pro odkládání nejrůznějšího obsahu.

Při každodenním brouzdání na webu každou chvíli narážíme na zajímavý obsah, který si nechceme nechat ujít – články, reportáže, obrázky videa… Ne vždy ale na tento obsah narazíme ve chvíli, kdy máme vhodné podmínky k jeho prohlížení. V takových chvílích přichází ke slovu Pocket – skvělé místo, kde si můžete přehledně uložit jakýkoliv obsah pro pozdější prohlížení.

Pocket existuje nejenom ve verzi pro Mac, kterou vám v tomto článku přiblížíme, ale i pro iPhone a iPad. Pokud máte Pocket na všech zařízeních asociovanou se stejným účtem, skvěle funguje kontinuita při ukládání a prohlížení obsahu. Články, videa či obrázky, které si v Pocket uložíte, můžete třídit do kategorií na základě vámi přiřazených štítků. Jednou z největších výhod Pocket je, že k uloženému obsahu můžete získat offline přístup, a díky tomu s ním lze pracovat i na místech, kde nemáte připojení k internetu. Obsah se vždy ukládá bez jakýchkoliv rušivých prvků.

V přehledném a příjemném rozhraní si můžete možnosti aplikace přizpůsobit na míru a nastavit si například to, že obsah bude Pocket stahovat pouze v případě, že vaše zařízení bude připojené k Wi-Fi síti. Samozřejmostí je možnost sdílení uloženého obsahu na nejenom mailem nebo na sociální sítě, ale i do platforem, jako je třeba Evernote. Příjemným bonusem je zvýraznění vybraného obsahu nebo nabídka doporučených článků na základě toho, co jste si již uložili. Průměrnému uživateli s největší pravděpodobností bohatě postačí základní verze Pocket, s upgradem na Premium verzi získáte řadu užitečných funkcí navíc, jako je pokročilé vyhledávání, návrhy štítků nebo permanentní knihovna. Skvělým doplňkem aplikace Pocket jsou rozšíření pro webové prohlížeče Chrome, Safari i Firefox. Ti, kteří se k uloženému obsahu dostanou až pozdě večer, jistě ocení možnost okamžitého přepnutí aplikace do tmavého režimu.

Premium verze funguje na bázi pravidelného předplatného ve variantě 119,-/měsíčně nebo 1050,-/ročně.

.