Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pytláci zmasakrovali celou daňčí rodinu! Krvavá jatka objevili lesníci

Autor: ital - 
15. února 2019
22:44

Hrůzný výjev se naskytl pracovníkovi Lesní správy v Kováčských kopcích poblíž slovenského Štúrova. Pytláci tu brutálně zmasakrovali celou daňčí rodinu, přičemž zvířatům na místě odřezali maso a samci parohy. Vnitřnosti nechali ležet a ostatky těl přikryli větvemi. Na okolních stromech se našli stopy od kulek, což naznačovalo, že se na poprvé do lovené zvěře netrefili. Případem se nyní zabývá policie.

Krvavá jatka objevil vedoucí Lesní správy Kamenín Erik Krajniak. „Při běžné kontrole lesních pozemků lesní správy Kamenín jsem uviděl hejno krkavců,“ popsal pro TV JOJ. Na první pohled by nebylo nic divného, ale jejich hojný počet značil, že je poblíž uhynulá zvěř. „Našel jsem daňka, danělu i daňče. Byli zčásti přikrytí větvemi a listím. Nebyli ani vyvržení. Maso bylo ořezané a zčásti byla těla vykostěná. Vnitřnosti tam zůstali. Samec měl dokonce odseknuté paroží. Hned mě napadlo, že je to dílo pytláků,“ doplnil Krajniak.

Lovecký revír Kováčské kopce spadá pod správu Lesů Slovenské republiky. Až do 15. února je lov jelení zvěře povolený, ovšem ne takovýmto způsobem. Rovněž je k němu potřeba mimořádné povolení, které v posledních dnech vydané nebylo. Pytláci museli jít na jistotu a vědět, že je nikdo neuvidí. Maso si zjevně rozdělili přímo na místě. „Pytlákům šlo jednoznačně o maso. Ani nechtěli trofej. To by si vzali celou hlavu i s parožím,“ uvedl Krajniak.

Pytláci byli podle všeho amatéři. Dosvědčují to okolní stromy, na nichž jsou stopy po kulkách. To znamená, že na poprvé se rozhodně netrefili. Policejní mluvčí Renáta Čuháková sdělila TV JOJ: „Pověřený policista zahájil trestní stíhání pro přečin pytláctví. Majiteli vznikla škoda za více než 67 000 Kč.“ Podle Krajniaka však bude vyšší. „Ve smyslu vyhlášky, kterou se upravuje společenská hodnota, bude cena vyšší,“ vysvětlil. Podle Čuhákové hrozí pachatelům trest až 2 roky za mřížemi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání