Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Piatek vystřelil AC Milán čtvrtou příčku, Fiorentině pomohlo video

AC Milán uspěl v přímém souboji o čtvrté místo, když vyhrál na hřišti Atalanty Bergamo 3:1. Dva góly dalo letošní ofenzivní zjevení Serie A Krzysztof Piatek. Fotbalisté Juventusu Turín si před středečním duelem osmifinále Champions League na stadionu Atlética Madrid v poklidu zastříleli. Předposlední tým tabulky Frosinone porazili jednoznačně 3:0. Fiorentina vyhrála ve Ferraře nad Spalem 4:1 i díky videu, po němž rozhodčí odvolal gól domácích a nařídil penaltu pro hosty. Empoli porazilo doma Sassuolo a zvítězilo po osmi soutěžních duelech.

Fotbalisté Juventusu Turín se radují z gólu
zdroj: REUTERS autor: Massimo Pinca

Domácí Atalanta se ujala vedení ve 33. minutě, po zpětné Iličičově přihrávce prostřelil Donnarummu záložník Freuler.

Těsně před přestávkou ale vyrovnal Piatek a trefil se i ve čtvrtém utkání, do něhož nastoupil v dresu "Rossoneri" v základní sestavě.

V 55. minutě dokonal obrat tvrdou ránou zpoza šestnáctky Calhanoglu. O šest minut později přidal svou druhou branku po spolupráci obou úspěšných střelců Piatek.

Cagliari otočilo domácí utkání s Parmou a vyhrálo po pěti zápasech. Hostující tým poslal ve 40. minutě do vedení bývalý hráč pražské Sparty Kucka, ale po změně stran otočil skóre dvěma zásahy útočník Pavoletti. 

Juventus neměl problémy

Už v první dvacetiminutovce utkání mezi Juventusem a Frosinone se prosadili utěšenou střelou Paulo Dybala a dorážkou po rohu obránce Leonardo Bonucci.

Krátce po hodině hry pak stanovil konečný výsledek Cristiano Ronaldo, který si 19. gólem v sezoně upevnil pozici nejlepšího kanonýra soutěže.

V nominaci hostů stále chyběl kvůli zranění český obránce Stefan Simič, jenž ve Frosinone hostuje od ledna z AC Milán.

Turínští obhájci titulu jsou v Serii A stále neporaženi a druhá Neapol uhrála v lize podruhé za sebou jen bezbrankovou remízu a na vedoucí Juventus ztrácí už 13 bodů.

Po Fiorentině je výsledkem 0:0 připravil o body také FC Turín, proti kterému v neděli promarnili řadu šancí. Gól nedal ani Lorenzo Insigne, který trefil břevno.

Na rozdíl sedmi bodů se Neapoli přiblížil třetí Inter Milán, který po dvou porážkách zvítězil nad Sampdorií 2:1. Všechny tři branky padly ve druhém poločase v rozmezí pěti minut.

Domácí poslal do vedení D'Ambrosio, který si v pravý moment naběhl na centr z levé strany, o tři minuty později vyrovnal přesnou ranou Gabbiadini a za další dvě minuty zajistil Interu tři body střelou z první zpoza vápna Nainggolan. Sampodoria prohrála potřetí v řadě.

V souboji AS Řím s Boloňou se mohli potkat dva čeští fotbalisté, na trávník se ale nedostal ani jeden. Patrik Schick je stále zraněný a hostující Ladislav Krejčí sledoval prohru svého týmu 1:2 jen z lavičky.

Skóre otevřel devět minut po přestávce z penalty Aleksandar Kolarov a druhý gól přidal v 73. minutě z voleje Federico Fazio.

Za Boloňu snížil v závěru po individuální akci Nicola Sansone, domácí si však druhou ligovou výhru za sebou vzít nenechali.

Video pomohlo Fiorentině

Historicky první zrušení gólu v Serii A se v zápase Spalu s Fiorentinou odehrálo za stavu 1:1. Obránce Felipe zfauloval v 73. minutě útočníka hostů Chiesu, rozhodčí situaci nevyhodnotil jako nedovolenou a za 35 vteřin skóroval na druhé straně záložník Spalu Valoti.

Sudí Pairetto dostal signál do sluchátek za další minutu a půl a po zhlédnutí videa odvolal gól a nařídil penaltu pro Fiorentinu, kterou v 79. minutě proměnil Veretout. Hosté pak ještě přidali v poslední desetiminutovce dvě branky a z Ferrary si odvezli tři body.

Empoli, které se naposledy radovalo z výhry 9. prosince, vedlo po poločase nad Sassuolem 2:0. Ve druhé půli přidalo ještě třetí gól a připsalo si páté ligové vítězství.

Fotbalisté Janova zvládli domácí duel s Laziem, ve kterém prohrávali až do 75. minuty, kdy vyrovnal Sanabria.

Vítěznou trefu zařídil v 93. minutě z voleje za hranicí vápna Criscito. Hosté nevyužili možnosti posunout se na pohárové příčky, domácí si připsali tři body po dvou remízových duelech.

Udine vyhrálo po čtyřech zápasech v lize gólem v závěru utkání, o který se dorážkou neproměněné penalty postaral Teodorczyk.

Italská fotbalová liga - 24. kolo:

Juventus - Frosinone 3:0 (6. Dybala, 17. Bonucci, 63. Ronaldo), Cagliari - Parma 2:1 (65. a 85. Pavoletti - 40. Kucka), Bergamo - AC Milán 1:3 (33. Freuler - 45.+1 a 61. Piatek, 55. Calhanoglu), Ferrara - Fiorentina 1:4 (36. Petagna - 44. Fernandes, 79. Veretout, 81. Simeone, 88. Gerson), Empoli - Sassuolo 3:0 (34. Krunič, 37. Acquah, 60. Farías), FC Janov - Lazio 2:1 (75. Sanabria, 90.+3 Criscito - 44. Badelj), Inter - Sampdoria 2:1 (73. D'Ambrosio, 78. Nainggolan - 76. Gabbiadini), Udine - Chievo 1:0 (86. Teodorczyk), Neapol - FC Turín 0:0, AS Řím - Boloňa 2:1 (54. Kolarov z pen., 73. Fazio - 84. Sansone).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články