Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Dortmund nedokázal skórovat v Norimberku a potřetí za sebou jen remizoval

Lídr Bundesligy Dortmund remizoval na hřišti posledního Norimberku 0:0 a po třetím nerozhodném výsledku v řadě vede tabulku před Bayernem Mnichov už jen o tři body. Obhájci titulu zvítězili ve 22. kole v Augsburgu 3:2, i když v zápase dvakrát prohrávali. Brémám zachránil v Berlíně bod Claudio Pizarro a ve věku 40 let a 136 dnů se stal nejstarším střelcem v historii Bundesligy. Jaroslavu Drobnému nevyšla ligová premiéra v dresu Düsseldorfu, Fortuna prohrála s Leverkusenem 0:2.

Zklamaní fotbalisté Dortmundu
zdroj: Reuters autor: Andreas Gebert

Norimberku se povedlo uhrát nečekaně bod v prvním utkání po změně trenéra. Odvolaného Michaela Köllnera dočasně nahradili bývalý slovenský reprezentant Marek Mintál a dosavadní asistent Boris Schommers.

K remíze přispěl i český záložník Ondřej Petrák, který odehrál celý zápas. Bavorský tým získal z posledních devíti utkání jen dva body, na vítězství čeká už 16 zápasů.

Do sestavy Bayernu se po zranění prstu vrátil brankář Manuel Neuer, kterého už po 13 sekundách překonal spoluhráč Leon Goretzka nejrychlejším vlastním gólem v dějinách německé nejvyšší soutěže.

Na vyrovnávací trefu Kingsleyho Comana sice dokázal odpovědět Či Tong-won, ale v nastavení první půle Coman vyrovnal i podruhé a o zisku plného počtu bodů pro favorita rozhodl v 53. minutě David Alaba.

V základní sestavě Augsburgu nechyběl záložník Jan Morávek, jenž odehrál 78 minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Coman režíroval vítězný obrat Bayernu Mnichov v Augsburgu

Frankfurt připravil o tři body v 82. minutě Zakaria, který využil rozhozené obrany a z hranice vápna překonal se štěstím brankáře Trappa. Odpověděl tak na vedoucí gól Da Costy a odsoudil Eintracht ke čtvrté ligové remíze v řadě.

Mönchengladbach, jenž v minulém kole utrpěl první domácí porážku v lize, ztrácí na druhý Bayern už pět bodů.

Hoffenheim rozhodl proti Hannoveru dvěma slepenými góly během úvodní čtvrthodiny. Nejprve Joelinton vystihl chybnou rozehrávku soupeře a střelou mezi nohy překonal Essera, vzápětí přidal další zásah hlavou po standardní situaci Belfodil.

V závěru zápasu pak pojistil výsledek třetí brankou Demirbay, a Hoffenheim i proto vyhrál na vlastním stadionu po pěti ligových utkáních.

Sport
zdroj: ČT4

Devětatřicetiletý Drobný, který v lednu přestoupil do Düsseldorfu z Brém, odchytal bundesligový zápas po dvou letech.

Poslední duel v dresu Werderu proti Dortmundu pro něj skončil červenou kartou v 38. minutě, od té doby se v nejvyšší německé soutěži neobjevil.

Ligová premiéra v novém klubu ale nevyšla Drobnému podle představ. Už v 18. minutě lovil míč z branky po Havartzově teči.

Po změně stran vyrazil v 66. minutě pohotovým zákrokem střelu Weisera, ale ke smůle hostů přímo na kopačku dobíhajícího Baileyho. Leverkusen se výhrou posunul na páté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund remizoval na hřišti posledního Norimberku 0:0

Lipsko poslal ve Stuttgartu do vedení v šesté minutě Poulsen. Domácí sice dokázali vzápětí odpovědět zásluhou Zuberovy penalty, ale favorit rozhodl po změně stran.

V 68. minutě se krásně trefil z přímého kopu Sabitzer a o chvíli později pojistil výhru opět produktivní Poulsen.

Schalke remizovalo bez branek s Freiburgem, přestože hrálo celý druhý poločas bez vyloučeného Serdara.

Hráči celku z Gelsenkirchenu dostali v sezoně už čtyři červené karty, což je společně se Stuttgartem nejvíc v lize. V závěru byl vyloučen také freiburský Günter.

Brémy byly v úvodním dějství vzápase s Herthou pod tlakem, ale Pavlenka při šancích domácích mnoho dělat nemohl.

Nejprve prudkou ranou trefil Selke tyč a stejný hráč ve 25. minutě otevřel skóre po rychlém přečíslení. Ve 38. minutě nastřelil povedeným přímým kopem břevno slovenský záložník berlínského celku Duda.

Hertha výsledek držela až do 96. minuty, kdy Pizarro chytře podstřelil zeď a vyrovnal. Překonal tak rekord bývalého hráče Werderu Miroslava Votavy.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:

Augsburg - Bayern 2:3 (1. vlastní Goretzka, 24. Či Tong-won - 17. a 45.+3 Coman, 53. Alaba), Hoffenheim - Hannover 3:0 (4. Joelinton, 14. Belfodil, 80. Demirbay), Schalke - Freiburg 0:0, Stuttgart - Lipsko 1:3 (16. Zuber z pen. - 6. a 74. Poulsen, 68. Sabitzer), Wolfsburg - Mohuč 3:0 (4. Arnold, 69. Weghorst z pen., 76. Knoche), Hertha - Brémy 1:1 (25. Selke - 90.+6 Pizarro), Frankfurt - Mönchengladbach 1:1 (45.+1 Da Costa - 82. Zakaria), Leverkusen - Düsseldorf 2:0 (18. Havertz, 66. Bailey), Norimberk - Dortmund 0:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články