Banes Motor České Budějovice
15.02.2019, Denisa Józsová

JUN: VSE - CEB 3:5 (0:1p) - Junioři zahráli skvěle a mají čtyři body

K prvnímu víkendovému utkání zajížděli jihočeští junioři do Vsetína. Zde se jako první dostali do vedení, které vlastně až do konce zápasu nepustili. Navíc si připsali i bod za výhru v nadstavbě. Skvělými výkony se dále prezentuje posila týmu Jan Tlačil, který byl u všech šesti branek (4+2)!

Vsetínu se hned v úvodu zápasu dostalo možnosti zahrát si v početní výhodě, tato přesilovka ale pro Valachy dopadla nejhůře, jak mohlo, protože v ní domácí inkasovali. A to z hole Jana Tlačila, který se spolu s Jakubem Káníkem dostal do přečíslení dva na jednoho. I přes to si ale Vsacané v přesilovce tlak vytvořili a pokračovali v něm i po jejím skončení. Jenže za chybu v rozehrávce málem zaplatili dalším gólem v Málkově síti. Do dalšího přečíslení dva na jednoho se totiž dostali Silný a Krcho, který netrefil prázdnou bránu.

Podobně ujeli při vlastním oslabení i Vašenka s Adámkem. Už během první třetiny se hra poněkud vyhrotila a nejednou skončili hráči s dvouminutový trestem. V jednom takovém případě seděl na trestné lavici Petriska. Motor se ve své přesilovce vydal střídat, na ledě však zůstali Jiří Remta s Janem Tlačilem. Druhý jmenovaný dostal přesnou přihrávku a sám proti gólmanovi poslal puk s pomocí pravé tyčky do brány. Po klidnější pasáži se necelé dvě minuty před koncem první části zápasu prosadili i Vsetínští, když z individuální akce na pravém kruhu zakončoval do bližšího horního rohu Jan Vašenka.

Do dalšího přečíslení se dostali hosté hned zkraje druhé třetiny a opět to byla nejaktivnější formace Jihočechů, tentokrát konkrétně Řezáč s Tlačilem, který trefil boční síť. Valaši se prezentovali aktivnější hrou než soupeř, ale branky padaly za zády jejich gólmana. Dvě šikovně teče v přesilovce 5 na 3 a následně 4 na 3 šly na konto Aleše Řezáče a Jana Tlačila, pro kterého to byl už třetí přesný zásah. Tyto dobře provedené manévry navíc vyhnaly na střídačku brankáře Jakuba Málka. Do branky šel David Sachr. Ten svůj tým v klíčových okamžicích druhé třetiny podržel, náskok Motoru však Vsetín nesnížil.

Povedlo se mu to až na začátku třetí třetiny, kdy hned v první minutě využil Tomáš Ondračka střelou od modré jednu z mnoha přesilovek. České Budějovice ale mohly opět odskočit, když nejprve Tlačil nahodil kotouč na Sachrovu branku a mezi ruku a tělo gólmana dorážel Řezáč. Vsetínský brankář se rychle přemístil a puk kontrolovaně zastavil. Sachr se musel činit, i když dostal Vaculík přesnou přihrávku přímo před brankoviště a zakončoval mezi betony.

Kromě útočných faulů následovala i vyloučení za technické přestupky jako vyhození puku nebo příliš mnoho hráčů na ledě. A právě při jednom takovém vyloučení na straně Motoru se prosadil Šimon Jenáček, jenž k pravé tyči ztečoval nahození od mantinelu. Hosté si následně vyžádali oddechový čas. Během krátké chvíli totiž přišli o skoro celý svůj náskok. Valaši byli aktivní a snažili se, závěrečný tlak jim ale překazily čtyři trestné minuty, které dostal Jindra tři a půl minuty před koncem. Jan Tlačil se poté ještě trefil do prázdné brány.

Tím ale gólmana Sachra nepřekonal, a tak si hosté museli počkat na kapitulaci druhého vsetínského brankáře až do 64. minuty. Vsetín do nadstavby vletěl a Českobudějovičtí zakončovali pouze z jednoho Tlačilova brejku. Pak ale přišlo špatné střídání Vsetína, přesilová hra Motoru a branka Jakuba Káníka po souhře s Patrikem Školou a Janem Tlačilem.

Ohlasy po zápasu

Libor Žilka (VHK ROBE Vsetín): Propadli jsme v disciplíně a od toho se odvíjel celý náš výkon. Proto jsme dneska prohráli.

Martin Štrba (HC Motor České Budějovice): V první řadě samozřejmě gratulujeme našim klukům, máme čtyři body z venku. Zápas samotný bych zhodnotil tak, že ze začátku jsme nebyli spokojení s tím, co jsme předváděli, ale postupně jsme se do toho dostali a začali jsme plnit to, co jsme si řekli. Díky gólům a aktivitě našich hráčů jsme zaslouženě vyhráli. A bod navíc je dobrý, i když já k tomu mám výhrady, ale je to tak prostě nastavené a dneska nám ten bod i pomohl.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice