V mikrovlnce nemusíte jenom ohřívat oběd. Dokáže třeba obnovit vůni koření nebo oloupat česnek

 Dům 
16. února 2019 08:59 / Eva Vogelová
  1
📷
8 fotografií v galerii
Mikrovlnka si dokáže poradit s praktickými záležitostmi  Pexels
Mikrovlna dnes nesmí chybět v žádné domácnosti. Občas si každý potřebuje rychle ohřát hotové jídlo, protože na každodenní vaření nemá vždy čas. Mikrovlnná trouba vám nemusí sloužit jen jako ohřívač pokrmů, využít ji můžete i k dalším praktickým činnostem.

Mikrovlnka může být v domácnosti velmi praktickým pomocníkem, který vám ulehčí práci s některými činnostmi. Dokáže si poradit s věcmi, u kterých by vás to ani nenapadlo. Povíme vám, s čím vám může mikrovlnná trouba pomoci.

Mikrovlnka odstraní bakterie

Houbička na nádobí do sebe absorbuje spoustu bakterií. Když s ní umýváte talíře hned několikrát, měli byste ji dezinfikovat. Přesně to dokáže každá funkční mikrovlnka. Napusťte do misky vodu. Vložte do ní houbičku, nechte ji v mikrovlnce dostatečně prohřát a problém s bakteriemi máte vyřešený.

Podobně to můžete provést i s prkénkem, na kterém krájíte ingredience k vaření. Vymačkejte na něj šťávu z citronu, která působí jako dezinfekce. Rozmažte ji a prkénko na krájení vložte do mikrovlnky. Nechte ho tam zhruba na minutu.  

Mikrovlnka obnoví vůni koření

Skladujete si doma dlouhodobě koření? V tom případě jistě víte, že za nějakou dobu ztratí svoji lákavou vůni i chuť. Tuto potíž snadno vyřeší mikrovlnná trouba. Dejte ho do ní zhruba na dvacet sekund a vůně bude zpět.

Mikrovlnka oloupe česnek i rajčata

Možná nemáte rádi loupání česneku. Pro někoho to může být pracná věc, která ho nebaví. Nyní už se touto činností nebudete muset zabývat. Dáte celou hlavičku česneku do mikrovlnky. Pustíte ji zhruba na dvacet pět sekund. Celý česnek se zahřeje a začne se pomalu loupat sám, nalepené zbytky pak snadno sundáte i prsty.

Podobně to můžete provést i s rajčaty. Rozkrojte je napůl a vložte do mikrovlnné trouby. Pusťte ji zhruba na pět minut. Rajčatová slupka by se měla pomalu začít vrásnit. Poté rajče vyndáte z mikrovlnky a jednoduše stáhnete slupku dolů. O tom, k čemu můžete v domácnosti využít fén, jsme psali zde.

Mikrovlnka dokáže ze ztvrdlého pečiva udělat zase čerstvé

Pečivo vydrží čerstvé maximálně jeden den, pokud ho neschováte do mrazáku. Druhý a třetí den už začíná pomalu tvrdnout. S tím si snadno poradí mikrovlnná trouba.

Vložte pečivo do misky, položte na něj vlhkou utěrku a dejte zhruba na dvacet až třicet sekund do mikrovlnky. Pečivo pravděpodobně nebude tak voňavé a měkké jako ze samotné pece, ale bude rozhodně čerstvější, než bylo předtím.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod