Vítězství přijde velmi brzo, oznámili Kurdové. Islámskému státu zbývá v Sýrii poslední bašta

Velitel sil arabsko-kurské koalice SDF, bojujících o poslední baštu teroristické organizace Islámský stát na východě Sýrie, v sobotu uvedl, že vítězství ohlásí ve „velmi krátké době“ v příštích dnech. Islamisté jsou obklíčeni u vesnice Baghúz na ploše asi půl kilometru čtverečního, kde jsou ostřelováni ze všech stran, uvedl velitel Furat podle agentur AFP a Reuters.

Damašek (Aktualizováno: 14:02 16. 2. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Voják YPG bojující proti Islámskému státu (ilustrační snímek)

Kurdy vedená koalice SDF za přispění amerických náletů vedla ofenzívu proti posledním jednotkám radikálů z IS (ilustrační snímek) | Foto: Rodi Said | Zdroj: Reuters

Exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR) již oznámila, že bojovníci SDF za letecké podpory USA v sobotu vesnici obsadili a několik stovek zbývajících bojovníků IS se jim vzdalo. Někteří radikálové se ale stále mohou skrývat v podzemních tunelech, dodala SOHR.

Utekla k Islámskému státu, teď chce zpět do Británie. Pohřbila své dvě děti, odchodu ale nelituje

Číst článek

Kurdy vedená koalice SDF za přispění amerických náletů vedla ofenzívu proti posledním jednotkám radikálů z IS, které se opevnily v enklávě okolo syrské vesnice Baghúz, ležící na východ od řeky Eufrat u hranic s Irákem. Útok na poslední baštu IS v nejvýchodnějším výběžku syrské provincie Dajr az-Zaur podle velitelů SDR zpomalovalo, že bojovníci IS využívali zbývajících civilistů ve vsi jako lidské štíty.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme