Zavřít reklamu

Apple dle nejnovějších informací koupil britskou společnost DataTiger specializující se na digitální marketing. Hlavním podnětem ke koupi má být zlepšení Applu právě v oblasti digitálního marketingu a relevantnějších výsledků.

DataTiger se snaží seskupit vaše data z podnikání tak, aby spolu fungovala a aby byl jejich marketingový dosah co největší. Společnost vyvinula také vlastní software pro rychlý a jednoduchý způsob zpeněžení.

Gigant z Cupertina měl startup koupit už v prosinci minulého roku, ale informace se dostala do povědomí až nyní a to skrze agenturu Bloomberg. Dá se očekávat, že Apple bude využívat know-how společnosti k notifikacím a newsletterům, pomocí kterých bude lákat uživatele na své služby. To by nebylo ničím novým, Apple například před nedávnem rozesílal hromadné e-maily uživatelům, kterým vypršelo předplatné Apple Music a nabízel jim dodatečný měsíc zdarma.

datatiger

Na oficiální vyjádření samotného Applu si ještě nějaký ten den počkáme, ale investice právě do startupů od něj není ničím překvapivým. Apple minulý rok koupil hned několik startupů věnující se strojovému učení, rozšířené realitě ale také hudbě. Mezi příklady můžeme uvést Shazam, Platoon či Akonia Holographics.

.