Hlavní obsah

V Jizerských horách se jede mistrovství republiky psích spřežení

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřnozí chlupáči budou hlavními hrdiny víkendového závodu v Jizerských horách. V městysu Zásada se totiž opětovně koná Mistrovství České republiky psích spřežení, kde se divákům představí desítky závodníků v několika disciplínách. Připraveny jsou podle organizátorů i nějaké novinky. Závod můžete sledovat v přímém přenosu.

Záznam: Mistrovství republiky psích spřežení Video: Novinky

 
Článek

Mistrovství republiky ve sprintu probíhá v sobotu i v neděli, kdy budou vyhlášeni vítězové. Soupeří se v několika disciplínách rozdělených podle počtu psů ve spřežení a také podle plemena psa v zápřahu. Chlupáči mohou být právě hlavním lákadlem pro diváky, k vidění budou sibiřští či aljašští husky, samojedi, grónští psi, čeští horští psi nebo evropští saňoví psi, kteří jsou jedničkou ve sprintové disciplíně.

Soutěží jak závodníci s jedním psem na běžkách, tak i dvanáctispřeží se speciálně šlechtěnými psy. Přichystány jsou pro ně dvě tratě, ta pro sprint má délku 11,2 kilometru a pro kategorii středně dlouhých tratí MID měří 31,3 kilometru.

Organizátoři očekávají kolem 5000 návštěvníků. „Podařilo se nám připravit fanzónu přímo v areálu SK Zásada, kde mohou návštěvníci pozorovat jak start, tak i finiš a cíl závodu. Vše je doplněno o velkoplošnou obrazovku umístěnou přímo v areálu, kde je možno sledovat online přenos závodu přímo z trati,“ představuje jednu z novinek ředitel akce Miroslav Princ.

Diváci mají možnost dostat se do areálu bezplatnými autobusy, které vyjíždějí z průmyslového areálu Plchov. Pro návštěvníky je připraven rovněž doprovodný program, který je seznámí nejen s technikou sportu, ale i samotnými psími aktéry.

Reklama

Výběr článků

Načítám