Mládežnické hvězdy ledna: Lídr Pšenička a poctivec Herčík

Foto: Juliana Zash, hcsparta.cz

Sportovní oddělení Českého hokeje vybralo i za leden nejlepší hráče DHL Extraligy juniorů a ELIOD Extraligy dorostu, kterým se nejen daří na ledě, ale prokazují i velkou tréninkovou píli nebo si poctivě plní své školní povinnosti. Hvězdami prvního měsíce roku 2019 byli vyhlášeni produktivní útočníci Ondřej Pšenička a Daniel Herčík.

Junioři: ONDŘEJ PŠENIČKA (HC Sparta Praha)

Hráč, který dokáže být tahounem. Podle klubového trenéra Jana Tlačila je pokorný a pracuje na sobě tak, aby byl svému týmu co nejvíce prospěšný. Čerstvě osmnáctiletý Ondřej Pšenička si plní své školní povinnosti a skloubení hokeje se studiem mu nedělá problémy.

Téměř dvoumetrový útočník patří mezi nejproduktivnější hráče DHL Extraligy juniorů, ve 36 zápasech vstřelil 25 gólů a přidal 36 nahrávek. Navíc se letos zúčastnil už tří turnajů s reprezentací do 18 let a bojuje o mistrovství světa. Jeho starší bratr Tomáš hraje za A-tým Sparty a prvoligový Prostějov, stejné ocenění získal v prosinci 2017.

Foto: Juliana Zash, hcsparta.cz

Dorost: DANIEL HERČÍK (HC Dynamo Pardubice)

Pracovitý a zdravě drzý hráč aktuálně vévodí kanadskému bodování celé ELIOD Extraligy dorostu, za 26 utkání stihl posbírat 25 branek a 36 nahrávek. Patnáctiletý forvard táhne svými výkony pardubický tým a po Novém roce si díky nim vysloužil také první nominace do reprezentačního výběru U16.

Klubový trenér Michal Mikeska s reprezentačním koučem Petrem Hakenem se na nominaci shodují, hlavně kvůli vztahu Daniela Herčíka k hokeji a tréninkové morálce v posledních měsících letošní sezony. Odměnou mu byla i branka ve druhém střídání za nejmladší národní tým, kterou pomohl k vítězství nad Slovenskem. Vzápětí zamířil na turnaj ve Finsku.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz