Policie vyšetřuje smrt seniorky, kterou ve středu napadla doga

V českolipské nemocnici v pátek zemřela jednadevadesátiletá žena, kterou ve středu v obci Pihel napadla argentinská doga. Policie nyní zjišťuje, jestli seniorka zemřela kvůli zraněním, která jí pes způsobil.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Argentinská doga

Argentinská doga | Zdroj: Pixabay CC0 Creative Commons

„Případ si převzala služba kriminální policie a vyšetřování, která bude nyní zjišťovat souvislost mezi zraněními, které žena utrpěla a jejím úmrtím. Za tímto účelem si vyžádáme znalecké posudky z oboru zdravotnictví. Právní kvalifikaci případu určíme až po nashromáždění všech potřebných podkladů," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Pes na seniorku zaútočil ve středu 13. února kolem půl jedné po poledni, když šla po veřejné cestě s chodítkem. Doga ženu srazila, začala ji kousat a vláčet po zemi. Napadené pomohli dva kolemjdoucí, kteří zvíře odehnali a o zraněnou se do příjezdu sanitky postarali. Žena byla následně hospitalizována v České Lípě.

Majitele psa policie vyslechla. Argumentoval tím, že mu pes utekl poprvé. Někteří obyvatelé Pihelu však policistům sdělili, že doga tam volně pobíhala a naháněla lidem strach v minulosti už vícekrát.

Vzhledem k tomu, že jsou majitelé za chování svých psů plně odpovědní, hrozí nyní majiteli dogy trestní stíhání.

Michal Balák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme