Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sérii Realu uťala Girona, Barcelonu spasil Messi, Vaclík třikrát inkasoval

Po pěti vítězstvích za sebou fotbalisté Realu Madrid nečekaně selhali. Ve 24. kole španělské ligy se doma museli sklonit před Gironou, prohráli 1:2 a přenechali druhé místo v tabulce městskému rivalovi Atléticu. "Rojiblancos" totiž udolali 1:0 Vallecano. Stejným výsledkem skončil i zápas Barcelona - Valladolid, který rozhodl gólem z pokutového kopu Lionel Messi. Katalánský velkoklub má aktuálně v čele náskok 7 bodů. Tomáš Vaclík se Sevillou prohrál ve Villarrealu 0:3.  

Alex Granell z Girony se raduje ze senzačního vítězství na stadionu Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Girona oplatila Realu nedávné vyřazení ze čtvrtfinále Španělského poháru. Smutným hrdinou utkání se stal domácí kapitán Sergio Ramos - nejprve zavinil po hře rukou penaltu, z níž hosté srovnali, a těsně před koncem obdržel červenou kartu.

"Bílý balet" se ujal vedení ve 25. minutě po přesném zásahu brazilského středopolaře Casemira, který se prosadil hlavou po centru z pravé strany.

Ale po změně stran už skórovali pouze hosté. Kanonýr Christian Stuani nejprve proměnil penaltu a o deset minut později převážil skóre na stranu outsidera Portu.

"Je to opravdu škoda, ztratili jsme tři body a naši rivalové vyhráli. Byli jsme na dobré cestě a postupně snižovali náskok. Teď jsme zase o tři body dál, než jsme byli včera," prohlásil kouč Realu Santiago Solari.

"Hráli jsme v poslední době hodně zápasů a to vedlo k fyzické i k psychické únavě. I to mohlo hrát určitou roli, že jsme ve druhé půli ztratili energii," dodal.

Barcelona se poprvé prosadila až ve 43. minutě z pokutového kopu nařízeného po faulu Michela na Piquého. Míč si postavil Messi a připsal si 30. soutěžní branku v ročníku, což se mu povedlo v jedenácté sezoně po sobě.

V 85. minutě kopal hvězdný Argentinec ještě jeden pokutový kop, ale tentokrát střelu do stejného místa Masip lapil.

Vaclík třikrát kapituloval

Tomáš Vaclík v brance Sevilly inkasoval na stadionu do té doby předposledního Villarrealu tři góly a čtvrtý tým tabulky prohrál 0:3. Český reprezentační gólman obdržel více než dvě branky naposledy v říjnu, kdy inkasoval čtyřikrát v Barceloně.

První gól dostal Vaclík po rohovém kopu, kdy se od obránce uvolnil Álvaro a prudkou hlavičkou z hranice malého vápna nedal české jedničce šanci.

Při druhém vyšachovali domácí obranu i s Vaclíkem a do prázdné branky zakončil po Baccově krásné přihrávce Ekambi.

Ani při třetím gólu v závěru neměl Vaclík mnoho šancí. Alfonso utekl obraně a z levé strany prostřelil českého gólmana potřetí.

Sevilla, která zvítězila ve čtvrtek v Evropské lize nad Laziem 1:0, a Vaclík udržel čisté konto, nevyhrála v lize už tři zápasy. Villarreal i po zisku tří bodů zůstává v sestupovém pásmu.

Atléticu zajistil hubené vítězství Griezmann

Atlético se opět nemohlo proti Vallecanu dlouho prosadit. Až Griezmann ve 74. minutě dostal s pomocí teče míč za záda brankáře Dimitrievského a stanovil konečný výsledek.

Francouzský reprezentant se proti Vallecanu trefil v posledních šesti zápasech a stejně jako v srpnu "malé" madridské derby rozhodl.

Utkání Celta Vigo - Levante
zdroj: EFE autor: Lavandeira jr

Levante zvítězilo ve Vigu 4:1 a naplno bodovalo po třech zápasech. Domácí Celtě chyběli v základní sestavě dva nejlepší střelci - kapitán Aspas i vykartovaný Gómez. Už v prvním poločase dvakrát inkasovala a v 49. minutě byl vyloučen záložník Boudebouz.

Proti oslabenému soupeři si pak druhý gól v zápase připsal Morales, který proti Vigu skóroval počtvrté z posledních pěti zápasů. V závěru snížil z penalty Méndez, ale na tříbrankový rozdíl upravil Mayoral.

Valencie hrála doma s Espaňolem bez branek a remizovala v lize potřetí v řadě. V 63. minutě sudí nařídil pro domácí penaltu, ale po zhlédnutí videa ji odvolal. Hosté na sebe výrazněji upozornili až v nastaveném čase, kdy si druhou žlutou kartu vysloužil obránce López.

Španělská fotbalová liga - 24. kolo:

Eibar - Getafe 2:2 (67. z pen. a 80. Charles - 37. Mata, 52. Foulquier), Vigo - Levante 1:4 (88. Méndez z pen. - 20. a 62. Morales, 40. Coke, 89. Mayoral), Vallecano - Atlético 0:1 (74. Griezmann), San Sebastian - Leganés 3:0 (50. a 59. Oyarzabal, 75. Willian José), Barcelona - Valladolid 1:0 (43. Messi z pen.), Real Madrid - Girona 1:2 (25. Casemiro - 65. Stuani z pen., 75. Portu), Valencie - Espaňol 0:0, Villarreal - FC Sevilla 3:0 (20. Álvaro, 45. Ekambi, 86. Alfonso), Betis - Alavés 1:1 (15. Lo Celso - 28. Maripán), Huesca - Bilbao 0:1 (19. Raúl García z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články