Vysloveně jarní slunce, prakticky pořád jasno a teploty stoupající až ke 12 stupňům. Takový bude začínající víkend.

Obleva zatím ale není tak výrazná, aby lyžaři přišli o své radovánky. Jezdit se bude všude, v provozu jsou i níže položené sjezdovky Peklák a Přívrat u České Třebové nebo v Hluboké u Trhové Kamenice na Chrudimsku.

Právě Peklák však odpískal plánované pondělní veřejné závody v obřím slalomu.

„Je nám to moc líto, ale na připravovaný veřejný závod v obřím slalomu nejsme schopni závodníkům vzhledem k počasí zajistit regulérní a bezpečné podmínky, a proto jsme se rozhodli závod zrušit. Děkujeme za pochopení, v příští sezóně to zkusíme znovu,“ vzkázali organizátoři fanouškům.

Klasický provoz areálu však bude zachován. Lyžařům se však vyplatí přivstat, dokud je svah pěkně „utažený“.

Naproti tomu v Hlinsku nedělní závody nezrušili, bude kvůli nim dopoledne zavřený červený svah s dvoukotvou a areál je jinak v plném provozu. Stejně tak i další střediska na Vysočině jako Polička či zmíněná Hluboká. Sněhu je všude zatím skutečně dost, ale při takřka jarním slunci bude mokrý a těžký.

Výše položené areály v Orlických horách, na Králickém Sněžníku a především pak v Krkonoších obleva tolik trápit nebude, slunce si ale návštěvních hor užijí stejně. Všude je kolem 90 centimetrů sněhu. Podobně je na tom například Skirezort Buková hora.

Budova obecního úřadu.
Dolní Morava roste, jiné obce se vylidňují