V Albrechticích na Karvinsku bylo 17 stupňů, teplotní rekordy padly na 25 meteorologických stanicích

Teplotní rekordy pro 16. únor padly v sobotu na 25 stanicích, které měří alespoň 30 let. Nejtepleji bylo v Albrechticích na Karvinsku, kde meteorologové naměřili 17 stupňů Celsia. V Krnově na Bruntálsku pak bylo 16,3 stupně. Uvedl to Tomáš Mejstřík z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaro (ilustrační foto)

Nejvyšší teploty se i v neděli v Čechách a ve Slezsku dostanou až k 15 stupňům Celsia. | Foto: Atriplexmedia | Zdroj: Wikimedia Commons | CC BY 3.0

„Dá se říct, že nejtepleji dnes bylo v oblasti Javornického a Osoblažského výběžku a ve středních Čechách. Vysoké teploty jsme naměřili ale také například v Plzeňském kraji,“ řekl Mejstřík.

Ozývá se jaro? Další čtyři týdny budou teplotně nadprůměrné, v úterý bude až 12 stupňů

Číst článek

Přes 16 stupňů se teplota dostala ještě v obci Neumětely na Berounsku a také v Hejnici na Liberecku. V obou místech bylo dnešní maximum shodně 16,2 stupně Celsia. V Opavě bylo 16,1 stupně, rekord pro dnešní den to ovšem nebyl.

Spíše jarní počasí čeká Česko také v neděli. Bude jasno nebo polojasno. Nejvyšší teploty se v Čechách a ve Slezsku dostanou až k 15 stupňům Celsia.

Teplotně nadprůměrné budou podle odhadu meteorologů následující čtyři týdny budou. Nezvykle teplo by mělo být především hned v nadcházejícím týdnu od pondělí 18. února. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme