Druhý závod, další medaile. Ledecká obsadila v Pchjongčchangu na Světovém poháru třetí místo

Ester Ledecká skončila v druhém paralelním obřím slalomu Světového poháru na snowboardu v Pchjongčchangu třetí. Z vítězství se radovala Němka Ramona Hofmeisterová.

Pchjongčchang (Aktualizováno: 7:34 17. 2. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká během tréninku na snowboardu

Ester Ledecká během tréninku na snowboardu | Zdroj: ČOV

V sobotu si Ledecká v Phoenix Parku, kde se před rokem stala v této disciplíně olympijskou vítězkou, připsala sedmnáctý triumf v pohárovém seriálu.

Ledecká se vrátila vítězně na olympijskou trať, v Pchjongčchangu ovládla na snowboardu závod SP

Číst článek

I v neděli se zdálo, že třiadvacetiletá česká hvězda míří jasně za výhrou. Kvalifikaci ovládla v součtu dvou jízd o více než dvě vteřiny a v osmifinále i ve čtvrtfinále nedala soupeřkám ve vyřazovacích jízdách žádnou šanci.

Chyba ale přišla v semifinále. Trojnásobná vítězka celkového hodnocení paralelních disciplín zaváhala na startu a doháněla Rakušanku Sabine Schöffmannovou. Jela agresivně, dvakrát málem spadla, nakonec vyjela z trati a prohrála.

Na malé finále se olympijská vítězka i z lyžařského superobřího slalomu znovu zkoncentrovala a Němku Cheyenne Lochovou porazila o pět desetin. Ledecká se tak udržela v čele hodnocení disciplíny a celkově už je v SP druhá.

Při 46. startu na snowboardu v seriálu vystoupila na stupně vítězů již pošestadvacáté. Teprve počtvrté ale skončila s bronzem a v obřím slalomu podruhé, poprvé to bylo v japonské Asahikawě v roce 2015.

Světový pohár se nyní přesune do Číny. Příští víkend jsou v Secret Garden, kde se v roce 2022 pojede olympijský závod v rámci zimních her v Pekingu, na programu paralelní obří slalom a paralelní slalom.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme