Bundesliga - preview 22. kola

15.02.2019, 08:45, aktualizováno 18.02.2019, 08:33
Previews
Dortmundu přestala fungovat defenzíva, po vyřazení z Německého poháru je jednou nohou venku z Ligy mistrů a navíc se tenčí jeho náskok v 1. Bundeslize. Borussia má před Bayernem k dobru už jen dva body a polepšit si může na půdě trápícího se Norimberku, který má nového trenéra...
1. FC Norimberk - Borussia Dortmund  (pondělí 20:30)
Borussii Dortmund čeká v domácí soutěži velmi důležité utkání v Norimberku. Schwarzgelben potřebují nutně získat tři body, aby si udrželi odskok od Bayernu a v neposlední řadě napravili totální kolaps z Londýna. Čtvrtfinálové brány Ligy mistrů se po porážce 0:3 od Tottenhamu Borussii hodně přivřely.

Norimberk je poslední a v prvním zápase ve Vestfálsku schytal od Borussie sedmibrankový příděl. Vedoucí tým Bundesligy je tedy jasným favoritem, přestože poslední výsledky mohly jeho fanoušky znepokojit.

Především středeční porážka na Tottenhamu, která prakticky Borusii vyřadila z Ligy mistrů. Svěřenci trenéra Favreho sice budou mít domácí odvetu, ale zvrátit tříbrankové manko proti dobře hrajícím Angličanům bude nesmírně složité. Ani poslední bundesligové výsledky netěší, Borussia dvakrát v řadě ztratila (1:1 ve Frankfurtu a 3:3 s Hoffenheimem, přestože BVB vedlo už 3:0) a Bayern se po včerejší obrátce s Augsburgem přiblížil na dva body.

Domácí Norimberk čeká na vítězství od konce září loňského roku, tudíž neuvěřitelných patnáct kol v řadě! Po porážce s předposledním Hannoverem učinilo vedení klubu razantní krok a odvolalo trenéra Michaela Köllnera, takže do zápasu s Dortmundem povede Bavory dočasný kouč Marek Mintál.

Norimberk naposledy dokázal Dortmund porazit v roce 2007 a i tentokrát bude velkým outsiderem. Všichni mají navíc ještě v živé paměti zářijovou konfrontaci ve Vestfálsku, kterou Norimberk vůbec nezvládl a Borusii podlehl ostudně 0:7.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.84 - 4.79 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach  (neděle 15:30)
V souboji týmů z popředí tabulky se utká pátý Frankfurt se třetím Mönchengladbachem. Domácí se pokusí zlomit sérii remíz, která ve všech soutěžích čítá už 4 zápasy, Gladbach bude chtít napravit domácí výbuch s berlínskou Herthou.

Byl to poměrně velký šok, když Borussia Mönchengladbach, do té doby doma neporažená a v letošním roce bez inkasované branky, selhala s trápící se Herthou a prohrála 0:3. Pro Gladbach to navíc znamenalo ztrátu kontaktu se druhým Bayernem. Pro zápas ve Frankfurtu je tak úkol jasný - na domácí fiasko co nejrychleji zapomenout, poučit se, a hlavně bezpodmínečně získat 3 body. Další ztráta by totiž mohla být velmi citelná co se týče mistrovských, i vicemistrovských ambicí.

Frankfurt jde do utkání v pozici týmu, který v letošním kalendářním roce ještě neprohrál. Řečí čísel to ale až taková sláva není, Eintracht si ve čtyřech ligových zápasech připsal jediné vítězství a tři remízy. Remízu navíc přidal i ve čtvrtečním utkání Evropské ligy, ve kterém na hřišti oslabeného Šachtaru Doněck neudržel vedení a musel se spokojit s výsledkem 2:2. Nutno ale poznamenat, že dvě ze tří ligových remíz uhráli svěřenci Adiho Hüttera proti týmům v tabulce výše postaveným, což jim proti Gladbachu může dodat sebevědomí.

Hosty může zase povzbudit fakt, že když se hrálo v září na jejich stadionu, zápas celkem v pohodě ovládli a zvítězili 3:1. I z dlouhodobějšího hlediska mluví bilance vzájemných utkání výrazně ve prospěch Borussie.

Oba týmy budou mít k dispozici své největší zbraně. Frankfurt bude opět spoléhat na údernou trojici útočníků Haller, Jović, Rebič. Hosté zase přivezou své ofenzivní klenoty Pleu a Hazarda, kteří zařídili podzimní výhru nad tímto soupeřem.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Hinteregger, Hasebe, Ndicka - G. Fernandes, Rode - da Costa, Kostic - Jovic - Haller, Rebic
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lang, Ginter, Elvedi, Wendt - Strobl - Neuhaus, Zakaria - T. Hazard, Stindl, Plea
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.55 - 3.23
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf  (neděle 18:00)
Utkání v Leverkusenu má jasného favorita. Domácí Bayer pod novým trenérem pookřál a stoupá tabulkou s vidinou boje o postup do Ligy mistrů. Düsseldorf ale letos ukázal, že jej není radno podceňovat.

Taktika, kterou naservíroval nový trenér Peter Bosz, zatím hráčům Leverkusenu nesmírně chutná. A výsledky tomu odpovídají. Bayer v lize soupeře válcuje, naposledy v Minzua nastřílel dokonce pět gólů. Kde to ale tak veselé není, to jsou poháry. Z toho domácího už Leverkusen vypadl, když v osmifinále nestačil na druholigový Heidenheim, za úspěch se nedá označit ani čtvrteční bezbranková remíza na hřišti Krasnodaru v Evropské lize.

Düsseldorf je v tabulce dvanáctý a vcelku v pohodě se drží vysoko nad sestupovým pásmem. Důležitým faktorem je, že se Fortuně daří vyhrávat zápasy proti níže postaveným soupeřům. Naposledy doma hladce 3:0 porazila Stuttgart. A vyšlápnout si umí Düsseldorf i na favority, což dokázal před Vánoci, kdy dosud jako jediný porazil vedoucí Dortmund.

Jaké to je porazit v lize Leverkusen ale Düsseldorf v posledních letech nepoznal. Když se to Fortuně podařilo naposledy, psal se rok 1996, současný kapitán Fink chodil na základní školu a nejlepší střelec Lukebakio ještě ani nebyl na světě. V aktuální sezóně se oba týmy střetly v Düsseldorfu, kde výhru Bayeru 2:1 zařídil oběma góly Kevin Volland.

Ten by ani tentokrát neměl v sestavě Leverkusenu chybět, na rozdíl od Larse Bendera, který se na konci ledna zranil. Hosté budou postrádat zkušeného středopolaře Bodzeka, jenž má problémy s břišním svalstvem. Kvůli žlutým kartám navíc nebudou hrát ani obránce Ayhan a další záložník Stöger.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Weiser, Tah, S. Bender, Wendell - Aranguiz - Havertz, Brandt - Bellarabi, Volland, Bailey
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - M. Zimmermann, Hoffmann, M. Kaminski, Gießelmann - Morales - J. Zimmer, Barkok, O. Fink, Usami - Lukebakio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 5.09 - 6.73
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - SC Freiburg  (sobota 15:30)
V souboji tabulkových sousedů se v Gelsenkirchenu utká Schalke s Freiburgem. Domácí pokračují ve výsledkovém paběrkování, v ideálním rozpoložení ale nejsou ani hosté a body ze vzájemného souboje tak budou velmi cenné.

Schalke má za sebou dva těžké zápasy s týmy ze špičky tabulky. Proti Mönchengladbachu ani Bayernu se svěřencům Domenica Tedesca bodovat nepodařilo. Radost tak fanouškům mohl udělat pouze postup do čtvrtfinále německého poháru, který jejich tým vybojoval po výhře 4:1 nad Düsseldorfem. Další pohárový zápas čeká Schalke hned ve středu, tentokrát v rámci Ligy mistrů, ve které se ve Veltins Areně představí Manchester City.

To Freiburg už se pohárovými zápasy zabývat nemusí, více času na odpočinek však své ovoce poslední dobou spíše nepřináší. Po novém roce SC ještě nevyhrálo, v únorových zápasech si alespoň připsalo 2 body za remízy se Stuttgartem a Wolfsburgem. Problémy má trenér Streich zejména v obraně, jeho tým v letošních zápasech inkasoval průměrně 3 branky na zápas. Když se oba týmy utkaly v září, šťastnější odcházeli hráči Freiburgu, kteří na domácí půdě porazili Schalke 1:0 gólem Floriana Niederlechnera. Venkovní zápas v Gelsenkirchenu ale Streichovo mužstvo vyhrálo naposledy před šesti lety.

Domácím se pomalu ale jistě vyprazdňuje marodka. Oproti posledním zápasům budou k dispozici záložník Stambouli a útočník Burgstaller, jejich nasazení do základní sestavy však není příliš pravděpodobné. Určitě bude chybět obránce Caligiuri, který pyká za žluté karty, "ve výkonu trestu" je stále také gólman Nübel. Hosté přijedou bez obránce Gulbeho, který se zranil ve Stuttgartu, problémy s kolenem má také jeho kolega Koch.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - S. Sané, Nastasic, J. Bruma - Mascarell, Bentaleb - McKennie, Oczipka - S. Serdar - Kutucu, Uth
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Kübler, Lienhart, Heintz, C. Günter - Haberer, Frantz - Höler, Grifo - Niederlechner, Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.55 - 4.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Hannover 96  (sobota 15:30)
Na půdu Hoffenheimu dorazí Hannover, jenž se po jednadvaceti odehraných bundesligových kolech nachází se čtrnácti body na předposledním místě tabulky. V případě ambicí na setrvání mezi německou elitou musí svěřenci trenéra Breitenreitera pořádně zabrat.

Hoffenheim je na tom o poznání lépe, přesto si může nechat o formě z minulých let jen zdát. Se třiceti body je zatím devátý a na pozice zajišťující postup do evropských pohárů ztrácí tři body. Hannover je tedy přesně šestnáct bodů za Hoffenheimem a na jistotu záchrany ztrácí body čtyři.

Do zápasu s Hoffenheimem přitom Hannover se smuteční náladou nepůjde. Minulou sobotu totiž dokázal zvítězit 2:0 nad Norimberkem díky dvěma gólům Nicolaie Müllera. Byla to první bundesligová výhra Hannoveru od začátku listopadu loňského roku, kdy tým zvítězil nad Wolfsburgem.

Po krátké zimní přestávce Hannover prohrál nejdřív 0:1 s Werderem Brémy, poté 1:5 v Dortmundu a na začátku února 0:3 s Lipskem. Po výše zmíněné výhře nad Norimberkem tedy může Hannover začít vítěznou sérii, která by mu mohla pomoct k udržení.

Stejně jako Hannover, i Hoffenheim vyhrál v jarní části soutěže pouhý jeden zápas. Nejdřív doma prohrál 1:3 se silným Bayernem a poté, na konci ledna, přišla výhra 4:2 ve Freiburgu, kde se dvěma góly prezentoval tahoun týmu Kramarić.

Po výhře ve Freiburgu však přišla remíza 1:1 s nováčkem z Düsseldorfu a následně remíza 3:3 v Dortmundu v zápase. Ta se však dá považovat za malé vítězství. Hoffenheim ještě v 74. minutě prohrával 0:3. Na dorovnání nepříznivého skóre se gólem a asistencí podílel také český obránce Pavel Kadeřábek, jenž by v zápase s Hannoverem neměl na hřišti chybět.

Koho ale v dresu Hoffenheimu proti Hannoveru určitě neuvidíme, jsou zranění Bičakčić, Hübner, Vogt a Rupp. Trest za pátou obdrženou žlutou kartu si navíc "odsedí" Grillitsch. Absence Hannoveru však nebudou o nic menší, zranění jsou totiž Akpoguma, Hübers, Asano, Maina, Prib a hvězda týmu Füllkrug.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Adams, Posch, Schulz - Geiger - Demirbay, Bittencourt - Belfodil, Joelinton, Kramarić
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Korb, Anton, Wimmer, Ostrzolek - Schwegler, Bakalorz - Müller, Fossum, Haraguchi - Jonathas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.95 - 11.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Náskok na pozicích, které zajišťují účast v Lize mistrů, se bude snažit navýšit Lipsko ve Stuttgartu, který je šestnáctý. Tato pozice na konci soutěže znamená nepopulární baráž.

Lipsko je před začátkem dvaadvacátého bundesligového kola čtvrté a na pátý Frankfurt má pětibodový náskok. Trenér saského týmu Ralf Rangnick jasně avizoval, že s ničím jiným než s Ligou mistrů se nespokojí a jeho svěřenci tedy musí za každou cenu sbírat body s týmy z nižších pater tabulky.

Mezi ty patří i Stuttgart, který řeší úplně jiné problémy. Tým z Bádenska-Württemberska je s patnácti body šestnáctý a hazarduje tedy se svým setrváním mezi německou elitou. Na předposlední Hannover, který by v tuto chvíli sestupoval přímo, má náskok pouhého jednoho bodu. Na patnáctý Augsburg ztrácí Stuttgart tři body.

Poslední forma Stuttgartu navíc vůbec nevypadá dobře. Poslední bundesligová výhra klubu se datuje do půlky prosince loňského roku, kdy dokázal svůj tým k výhře 2:1 nad Herthou Berlín dvěma góly dovést legendární střelec Mario Gómez.

Od té doby přišly prohry 0:2 s Wolfsburgem, 1:3 se Schalke, 2:3 s Mainzem, 1:4 s Bayernem, remíza 2:2 s nedalekým Freiburgem a minulou neděli vysoká prohra 0:3 na půdě nováčka z Düsseldorfu. Vyhlídky Stuttgartu tedy nejsou podle posledních výsledků vůbec dobré.

Lipsko je na tom o trochu lépe. V půlce ledna sice prohrálo 0:1 s Dortmundem, od té doby však vyhrálo v Düsseldorfu 4:0, v Hannoveru 3:0 a minulou sobotu bezbrankově remizovalo s Frankfurtem. Na rozdíl od Stuttgartu má navíc stále šanci na triumf v Německém poháru, ve čtvrtfinále se představí na začátku dubna v Augsburgu.

A kdo do hry určitě nezasáhne? V dresu Stuttgartu se nepředstaví zranění Baumgartl, Aogo a český útočník Kliment. V minulém zápase navíc dostal červenou kartu González a jeho se tedy zápas s Lipskem také netýká. Lipsku budou ze zdravotních důvodů chybět Kampl, Haidara a Upamecano.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Beck, Kabak, Kempf, Sosa - Ascacibar, Gentner - Esswein, Zuber - Didavi - Gómez
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Klostermann, Konaté, Orban, Halstenberg - Adams, Demme - Sabitzer, Forsberg - Poulsen, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.74 - 4.28 - 1.61
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Vlci stále zůstávají v těsném závěsu za pohárovými příčkami a rozhodně nebudou chtít ztratit další body. Die Nullfünfer mají stále v podstatě komfortní náskok na sestupovou zónu, jenže poslední dva výsledky nepotěšily vedení, trenéra, hráče a pochopitelně ani klubové příznivce.

Porážku 0:3 s Augsburgem následoval výprask 1:5 od Leverkusenu. "Chtěli jsme je hned dostat pod tlak, jenže z první střely na bránu se Bayeru podařilo skóroval. Pak jsme vyrovnali, ale záhy jsme dostali další gól. A poté jsme jen platili za zbytečné ztráty," komentoval nepovedené vystoupení Sandro Schwarz.

Čtyřicetiletému kouči budou chybět akorát Adler, jehož mezi třemi tyčemi opět nahradí Florian Müller. Dále nemůžou nastoupit Emil Berggreen a Philipp Mwene. Do středu zálohy se vrací po karetní trestu Danny Latza. Vůbec co se týče středové řady, má Schwarz na výběr z kvalitních hráčů. Jenom aby Quaison a Mateta byli v útoku produktivnější.

Třeba jako na druhé straně Wout Weghorst, jenž sice taky neskóruje v každém zápase, ale minimálně do dvou příležitostí se povětšinou dostane a soupeřovým obráncům svým pohybem znesnadňuje bytí. V minulém kole přispěl díky proměněné penaltě k remíze 3:3 na stadionu ve Freiburgu.

"Z toho dnešního zápasu mám smíšené pocity. V každém případě to byla výborná reklama na fotbal. Přesně kvůli takovým utkáním fotbal tolik miluju," hodnotil stručně, jasně a výstižně Bruno Labbadia, z jehož svěřenců na trávník Volkswagen Areny tentokrát nevyběhnou Daniel Ginczek, Ignacio Camacho, Ismail Azzaoui. Naopak určitou porci minut by měl být po zranění připraven odehrát Admir Mehmedi. Ale jak uvedeno, Wolfsburg si v tomto mači domácí statistiku s velkou pravděpodobností vylepší.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Guilavogui - Gerhardt, Arnold - Steffen, Brekalo - Weghorst
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Brosinski, Bell, A. Hack, Aaron - Kunde - Gbamin, Latza - Boetius - Mateta, Quaison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.91 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Werder Brémy  (sobota 18:30)
Brémský tým dokázal v minulém kole nejen zásluhou Milota Rashici nadělit Augsburgu čtyři branky. Berlínský celek se naopak stal v tomto ročníku prvním, kdo dokázal vyplenit Borussia-Park v Mönchengladbachu.

Pod výsledek 0:3 se podepsali Salomon Kalou, Davie Selke a ve velmi dobré formě hrající Ondrej Duda, který vytlačil ze základní sestavy Vladimíra Daridu. "Dobře a zodpovědně jsme bránili. Ve druhém poločase jsme si díky rychlým protiútokům vytvořili několik šancí. A potvrdili jsme si, že když máme svůj den, můžeme porazit kohokoliv. Tohle vítězství bylo zasloužené," pochvaloval si Pál Dárdai.

Ze svých svěřenců stále s určitostí nemá k dispozici Gersbecka, Kadeho, Luckassena, Dilrosuna, Leckieho a Pekaríka. Arne Maier začne na lavičce a o startu Jordana Torunarighy, jenž měl problémy s Achillovou šlachou, se teprve rozhodne. Post levého obránce by kdyžtak zastal Marvin Plattenhardt. V útoku pak dostane zřejmě na úkor Ibiševiče přednost Selke.

Za tým z Weserstadionu nenastoupí Fin Bartels, Aron Jóhannsson. Otazník visí nad Osakem, Harnikem i Rashicou, jehož v týdnu trápila záda. Jinak se nedá očekávat, že bych chtěl Florian Kohfeldt dělat výrazné změny nebo že by snad dokonce hodlal změnit rozestavení, díky kterému se povedlo i postoupit přes Borussii Dortmund do čtvrtfinále DFB-Pokalu, kde bude v dubnu soupeřem Schalke 04.

Jednoznačné vítězství proti Ausburgu dodalo týmu další sebevědomí. "V prvním poločase jsme měli i trochu štěstí. Augsburg hrál velmi dobře a přechod do útoku byl pro nás velmi složitý. Ve druhé půli už jsme si počínali klidně a chytře. Po tomhle emotivním týdnu jsem velice spokojený a svůj tým musím pochválit," nechal se slyšet trenér Werderu. Kdepak, na Olympijském stadionu podle všeho bude, na co se dívat.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Lazaro, Stark, Rekik, Torunarigha - Grujic, Lustenberger - Kalou, Duda, Mittelstädt - Selke
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Langkamp, Moisander, Augustinsson - Bargfrede - M. Eggestein, Klaassen - J. Eggestein, Rashica - M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.41 - 2.82
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - Bayern Mnichov  (pátek 20:30)
Mnichovský Bayern se bude v Augsburgu snažit navázat na dobrou formu z minulého víkendu. Augsburgu se naopak vůbec nedaří a nachází se na hranici sestupového pásma.

Dobrý výsledek z posledního zápasu se Schalke však žádné uspokojení neznamená ani pro Bayern. V posledních letech dominantní mnichovský klub je totiž třináct kol před koncem bundesligy až druhý, pět bodů za ambiciózním Dortmundem, jenž se v rámci dvaadvacátého kola představí na půdě Norimberku.

Bayern zvítězil po zimní přestávce 3:1 na půdě Hoffenheimu a 4:1 nad Stuttgartem, následně však klopýtl, když venku podlehl Leverkusenu 1:3. Minulou sobotu si však svěřenci trenéra Kovače spravili náladu, když vyhráli nad Schalke 3:1. Tradičním lídrem týmu je polský útočník Robert Lewandowski.

To Augsburg je ve vážných problémech. Po jednadvaceti odehraných bundesligových kolech se nachází s osmnácti body na patnáctém místě, na šestnáctý Stuttgart má k dobru pouhé tři body. V půlce února prohrál Augsburg doma s nováčkem z Düsseldorfu 1:2.

O týden později si Augsburg přivezl prohru 0:2 z Mönchengladbachu, na začátku února se mu však podařilo vyhrát 3:0 nad Mainzem, když se hattrickem prosadila největší hvězda týmu - Alfred Finnbogason.

Minulou neděli však tým ze Švábska schytal krutý debakl 0:4 v Brémách, se kterými se očekávala vyrovnaná hra. Kromě špatné formy ale může Augsburg potrápit také rozsáhlá marodka. Do zápasu s Bayernem totiž ze zdravotních důvod nezasáhnou Luthe, Framberger, Gouweleeuw, Schieber, ani Finnbogason. Trest za žluté karty si navíc odsedí Baier. Bayernu by pak měli chybět pouze zranění Robben a Tolisso.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Kobel - Oxford, Danso, Stafylidis - Schmid, Max - Khedira, Felix Götze - Ji - Gregoritsch, Cordova
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Thiago, Goretzka - Gnabry, James, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 15.00 - 8.15 - 1.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund21155154:2350
2.Bayern Mnichov21143447:2445
3.Borussia Mönchengladbach21133541:2142
4.RB Lipsko21115538:1838
5.Eintracht Frankfurt2196640:2733
6.Bayer Leverkusen21103837:3233
7.VfL Wolfsburg2195732:3032
8.Hertha BSC2187634:3131
9.TSG Hoffenheim2179541:3230
10.Werder Brémy2186736:3230
11.1. FSV Mainz 052176823:3327
12.Fortuna Düsseldorf21741025:3925
13.SC Freiburg2158829:3723
14.Schalke 0421641125:3222
15.FC Augsburg21461129:3718
16.VfB Stuttgart21431417:4715
17.Hannover 9621351320:4414
18.1. FC Norimberk21261317:4612

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (78)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnes musíme vyhrát..vytvořit tlak na Dortmund, kterej je momentálně tak nalomenej, že by byl schopnej ztratit i v tom Norimberku.

Reagovat
Jardman

to si nemyslím, Norimberk a Hannover letos nejslabší kousci řekl bych

Reagovat
andrew96

To snad ne. Ale následné ztrátě v Augsburgu bych se nedivil.

Reagovat
smazaný uživatel

Za každou cenu teď musí přijít výsledek podobný tomu na podzim, aby se vrátili do pohody. Samozřejmě nevidím do kabiny, ale ten tlak cítím i já jako fanoušek

Reagovat
db18

Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Thiago, Goretzka - Coman, James, Gnabry - Lewandowski

lavička: Ulreich - Ribéry, Martinez, Rafinha, Boateng, Müller, Sanches

Do hajzlu, proti Augsburgu mohl klidně nastoupit i ten Davies v základu, nebo aspoň naskočit už třeba v 60. minutě... to samé Boateng místo Hummelse

Tak snad aspoň bude brzy hotovo, aby tam Niko poslal co nejdřív Martineze a rozehrál ho (snad s ním proti LFC počítá, jinak to dopadne blbě...)

Reagovat
vladino10

Ja mám pocit, že sa vie, že nebude hrať Muller, tak Niko rozohráva posledné zápasy Jamesa..ale javi nedostáva ani cuchnut, podľa mňa hrať nebude..

Reagovat
db18

Toho se taky bojím, to ale smrdí hrozným průserem... ještě když ten trojzubec pošle Hummelse zase na levýho beka a Salah nebo Mané pak pujdou sami na bránu...

Reagovat
Bayern +

Javi ale nemá nič spoločne s Mullerom, on by mal hrat miesto Goretzku.

Reagovat
vladino10

Očividne si nepochopil čo píšem

Reagovat
Bayern +

Pochopil, ale o rozohrávani Jamesa namiesto Müllera sme tu už pisali pred 10 dňami, preto mi prišlo divne, že si objavil Ameriku

Reagovat
db18

Já bych posadil teda Thiaga... i když je pravda, že vedle Javiera hrál vždy tak o třídu líp.

Reagovat
vladino10

Podľa bildu javimar, Leon a thiago, CB Mats a Sule..

Reagovat
Bayern +

4-3-3? No neviem, ja by som Jamesa nechal od začiatku najradšej.

a na CB nejak viac verím Boatengovi, aj keď si nemyslím, že nastúpi. Sűle sa mi posledné dva zápasy príliš nepáčil

Reagovat
db18

To si zase nemyslím, že by posadil Jamese po tom, co ho takovou dobu rozehrával...

Reagovat
vladino10

Tak hej no, akurát podľa tejto logiky tam nebude ani javi..

Ako ale môže byť aj podľa toho bildu, niekde som teraz videl nejakú hrozivú štatistiku o tom, aký máme bodovy priemer na zápas s thiagom a aký bez neho, ten tam bude určite..a potom v porovnaní James/Goretzka, Leon ma celkom gólovú formu..

Každopádne uvidíme, asi zbytočne sa takto baviť, strieľame do vzduchu..snáď to ale dobre dopadne

Reagovat
vladino10

Podľa bildu javimar, Leon a thiago, CB Mats a Sule..

Reagovat
db18

Sakra, na to nejsem zvyklý, že nestíham gól soupeře, než najdu stream... vždy to bylo naopak.

Reagovat
Han střelil první

Mi to povídej, já to stříhám a jde to taky poznat

Reagovat
Kocour Klapuška

Časy se mění

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je trága

Reagovat
db18

Tak přesně tam chyběl Martinez.

Reagovat
Kocour Klapuška

To je zase šílenost

Reagovat
smazaný uživatel

Díky bohu, že budu v úterý v práci a ten masakr na Anfieldu neuvidim

Reagovat
SpartaOvenka

Tady fakt jen čekali, až Bayern vyrovná

Reagovat
Kocour Klapuška

Já si vůbec nedovedu představit, jak by Bayern hrál bez Comana. Jedinej hráč, kterej je schopnej, hlavně rychlostí, 1 na 1, udělat něco překvapivého. A to, že dneska je konečně už jenom gólovej, potvrzuje jeho důležitost.

On by místo něj jinak musel hrát Müller, a to by do tý superstatický sestavy, bylo hrozný. A to není nějáká kritika Müllera, on je dobrej v době, kdy do ofenzivy jsou další 2 nebo 3 dynamický hráči, ze kterých on těží. Anebo je ten tým schopnej několik minut obléhat vápno, že to není ani potřeba. Což ale teď určitě není.

Reagovat
Bastaron

Tak to se ví už dávno, že Coman je úplná topka. Muj nejoblíbenější hráč v Bayernu.❤

Reagovat
Bayern +

Ale James sa mi poslednú dobu páči. Je to lenivec, chápem, ale futbalovo je on fakt inde oproti Gnabrymu alebo Mullerovi napríklad.

A tiež mi pripadá, že celkom začal makať aj Lewa

Reagovat
Kocour Klapuška

Já neříkám, že je James dopředu špatný, jen tomu chybí moment překvapení, velký zrychlení..

Reagovat
db18

Lewa je letos parádní - úplně jiný hráč, jakmile se "smířil" s tím, že v Bayernu doopravdy zůstane.

A Didi Hamann ho za jeho současný styl kritizuje. Naopak z téhle "proměny" bychom mohli dost těžit v LM, protože bude platný i když mu zvlhne střelný prach...

Reagovat
Rudnevs

Ten štýl, ktorým Hamanna funkcionári Bayernu kritizujú, je ale taktiež na hlavu.

Reagovat
db18

Reagovat
Kixi Syhimour

To je ten Hamann z LFC?

Reagovat
Rudnevs

Jj, Didi, teraz robí experta pre Sky. Má ešte brata Matthiasa, ten má pár zápasov v BL a 2. BL, ale inak nič extra.

Reagovat
Rudnevs

V posledných zápasoch ten boj o titul prebieha v štýle: “Je váš.” - “Nie, je váš.” - “Nie, nie, je váš, zoberte si ho.”

Reagovat
Bayern +

Coman Boží ❤️

Reagovat
db18

nádherná akce

Reagovat
db18

David teď tam pošli Martineze a bráníme výsledek!

Reagovat
smazaný uživatel

parádně trefený ale

Reagovat
Kocour Klapuška

To je ubohost.. Jenom bránit a zdržovat posledních deset minut proti týmu, kterej hraje o záchranu..

Reagovat
db18

trénink na Liverpol.

Reagovat
Bayern +

Och, dúfam, že mu nič nie je...

Skvela výhra, ešte krajšie tri body, výkon poslednú polhodinu nahovno, dovtedy fajn.

Reagovat
db18

Co se tam ještě stalo? Mne vypadl stream...

Reagovat
Bayern +

Viď expreska, prejebal Comana cez ľavý členok v závere zápasu, dohrávali sme 10, preto to zdržovanie. Javi tam potom po faule a poslednej možnosti pre Augsburg sympaticky zahodil loptu do rohu ihriska

Ak to bude vážne, tak sme v pici fakt, poslednú dobu bol parádny, včera nám sám vyrobil 3 body z ničoho.

Reagovat
db18

To je v hajzlu... přitom už u posledního zranění mluvil Coman o tom, že přemýšlel o konci kariéry...

Reagovat
Rudnevs

Podľa Bildu nič zlomené a bude môcť nastúpiť proti Liverpoolu.

Reagovat
db18

Uff...

Reagovat
vladino10

Niko: podľa lekárov to s comanom nevyzerá dobre, viac sa dozvieme zajtra

Reagovat
Pipo123

Schalke - Freiburg sa tam inak režú

Reagovat
stas87

Dnes som v plane BL od 15:30 nemal, takze to u mna vyhrala SHL a zapas Fröliunda-Skelleftea. Lenze prvu tretinu domaci ovladli v pomere 5-0, tak som zapol futbal. Od 31. minuty sledujem Schalke-Freiburg. A Schalke marne, navyse niektori hraci premotivovani a po skaredom zakroku musel von Serdar. Uz na prvy pohlad jasna cervena, aspon ze sa hned ospravedlnil a pri odchode prehodil s Frantzom zopar slov. Schalke chcelo penaltu ale podla mna spravne neodpiskana, hrac Freiburgu tu ruku nemal aktivne zapojenu do hry, neovplyvnil tak smer lopty kde pojde. Som zvedavy, ako s presilovkou nalozi Streichov tim, zatial posobili dojmom, ze bod je dobry. Tak snad budu hrat odvaznejsie smerom dopredu a ziskaju dolezite tri body.

Reagovat
db18

Reagovat
Snatus

Je reálný odchod Daridy po sezoně z Berlína?

Reagovat
db18

Tak nějak nemá důvod odcházet, teď nehraje, tak by si stejně odchodem těžko polepšil. Navíc v létě klub opustí Grujić

Reagovat
Snatus

Před jarem mi připadal v rozhovoru, že si myslí, že má základ jistý a po sezoně půjde někam výš. Řeším proto, zda nejsou nějaké zprávy, že by ho koupil v rámci BL o něco horší tým než Hertha nebo zda neplánuje návrat do Plzně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvle, teď jak v tom studiu pouštěj ty hráče po telefonu, to volali přes pevnou linku, ne? Nebo přes kalkulačku? Ještě jak Duda mluvil slovensky, tak to jsem mu nerozuměl teda vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Komentátor: Z pohledu těchto tří je to fifty fifty.

Reagovat
smazaný uživatel

Werder teda dnes nic moc, obrana dneska celkem průchoďák, nebýt správně nastavených tyčí mohlo to být i víc než 1:0 Snad se trošku po přestávce zvednou...

Reagovat
JozkokozleJ

Tak hlupy faul moze urobit len Lustenberger. To je neskutocne.

Reagovat
smazaný uživatel

Kai

Je neskutočné, ako rýchlo sa dokázal Leverkusen adaptovať na Boszov štýl hry. Tá ofenzívna časť je v porovnaní s Herrlichom ako nebe a dudy, už to nie je spoliehanie sa na rýchlosť a individuálne schopnosti ofenzívnych hráčov, ale kombinačná hra na polovici súpera a nacvičené akcie s veľkým počtom hráčov pred šestnástkou.

Havertz napriek tomu, že musí hrať v podstate o úroveň nižšie udržiava neskutočnú produktivitu a je skutočne famózny aj v tomto systéme, ktorý zdá sa viac sedí aj Brandtovi a celkom jednoznačne Aranguizovi, ktorý je na podobnú hru zvyknutý z repre.

Reagovat
stas87

Sak to im vyhralo zapas v Opel Arene. Tam FSV vobec nereagovalo na to, ze sa Havertz alebo Brandt stiahli o 10 metrov nizsie a sbiehali si ku stoperom pre loptu. Tym padom sa vysunul stredny zaloznik alebo Bellarabi ci Bailey vyssie do priestoru Havertza ci Brandta a kolmice isli prave tym smerom. No a ked mas dvoch rychlikov na kridle plus hraca co sbieha z druhej vlny, tak di tie sance vytvoris. Cely ten futbal je ale zalozeny na tom, ci Havertz alebo Brandt vytiahne superovho hraca vyssie aby uvolnil priestor na kridle. To ti zafunguje proti obranam ako ma Fortuna ci H96. Cadom sa na to superi nauci reagovat a Bosz zatial neprisiel na to, aby mal aj nejaky plan B. Do zavretej obrany to bude rovbaka tragedia ako pod Korkutom alebo Herrlichom. No a zatial Bayer plan B pouzit nemusel, kedze mu vychadza plan A. S tym futbalom co aktualne hraju, tak narazi v europe. V BL to na tie slabsie timy stacit bude. Kazdopadne tam ten herny posun k lepsiemu je, o tom ziadna.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri, tiež som si pár týždňov dozadu myslel, že Bosz s jeho štýlom futbalu nebude ideálny tréner pre Leverkusen a že mu to proti lepším súperom vôbec nebude fungovať. Ale on porazil Bayern, vo forme hrajúci Wolfsburg a neskutočne dominantným spôsobom zničil slabších súperov Mainz a Fortunu. Dnes hral Bayer celý zápas do zavretej obrany a žiadna tragédia to nebola, práve naopak, neskutočný kontrast v porovnaní s Herrlichom, ktorý práve takéto zápasy nezvládal. Uvidíme na konci sezóny, ako to bude vyzerať a veľa napovie už nasledujúci zápas s Dortmundom, ale stojím si za tým, že takto zmeniť k lepšiemu herný prejav tímu za pár týždňov je geniálny kúsok...

Reagovat
stas87

Nechapeme sa. Ja Bosza nezhadzujem, ani jeho robotu a uz vobec si nemyslim, ze je to neschopny trener kvoli BVB. Len sledujem HL a v Mainzi som videl cely zapas. Ten kontrast oproti Herrlichovi je vidiet na prvy pohlad, hlavne sa zlepsila defenziva a vracanie sa dozadu. Myslim si, ze teraz sa ten tim vezie na vlne uspechu, dari sa im v ofenzive a premienaju sance, strielaju golov. Ale nejako neverim, ze ten aktualny lauf si dokazu preniest aj na jesen. Zamavaju s tym odchody v lete, pridu zranenia ci karty. A prave v tych chvilach sa ukaze, ako na tom Bosz a jeho vizia realne je. Rozumiem ti, ze si teraz nadseny a konecne to nejakym sposobom vyzera na ihrisku a na ten futbal sa da pozerat.

Co sa mi na tej robote Bosta paci asi najviac, tak to je herna rola pre Havertza. Uz teraz je to klucovy hrac v time spicky top5 sutaze a este naplno neodkryl svoj potencial. Takych hracov nebehaju po europe desiatky, to ani omylom. Musi Kaia udrzat cez leto za kazdu cenu, ten chalan ma neskutocnu cenu. Na druhu stranu si myslim, ze na ten sucasny futbal sa superi nauci hrat a mne nepride Bosz ako dostatocne flexibilny trener k tomu, aby si s tym poradil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako je jasné, že takýmto spôsobom to asi nepôjde večne, ale ja verím, že aspoň nebude toľko zbytočných bodových strát, čo v minulých rokoch. To, či má nejaký plán B a aký je Bosz flexibilný sa podľa mňa ukáže až časom, tiež si myslím, že táto hra nebude fungovať na každého rovnako a prídu zápasy, kedy bude lepšie trochu "ubrať" a hrať viac priamočiaro.

Verím, že Kai ešte jednu sezónu ostane. Ináč je to prospekt za 100+ mega pri dnešných cenách a nahradiť ho bude nemožné. Som zvedavý, kde skončí, je len málo klubov, ktoré si ho môžu dovoliť.

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Držanie lopty po prvom polčase: Leverkusen 82%- Dusseldorf 18%

Toľko snáď nemal ani Bayern pod Guardiolom. Bosz robí z B04 novú Barcelonu

Reagovat
johnn

Len aby to nebolo prehnané a potom sa poserie radšej hrať účelovo a Dragovic je slabý článok treba sa ho zbaviť on hral proti Heidenheimu a on tam posral ten prvý gól.

Reagovat
Jardman

To jsou kundy, uhm, zmrdi, že nevysílali v Íránu Bayern v Augsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň k tomu měli pádnej důvod

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý idiot ten rozhodčí.. fanoušci tam furt házejí ty černé svinstva a on je nenechá kvůli tomu zahrát roh a raději pískne poločas

Reagovat
smazaný uživatel

Ono tam bylo víc momentů, dva totálně nasimulované pády, ten souboj Sancha dle mého taky nebyl úplně čistý, byť to asi na penaltu nebylo a hodně těsný offside Maria. Zatím ale hlavně bída od BVB, nevidíš přihrávku ob hráče, strašně pomalé přenášení a 1 na 1 hraje jen Sancho a Rapha.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund je totálne závislý od Reusa a keď ešte vypadol Paco, tak je to v útoku úplný zmar.

Ešte pred dvoma týždňami to vyzeralo všetko skvele a dnes je BVB vonku z Pokalu, z LM a v BL to vyzerá čím ďalej, tým biednejšie s tými šancami na titul

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, souhlas. A když k tomu přidáš to jelito s dvacítkou na zádech v základu, je to hrůzostrašný.

Reagovat
smazaný uživatel

To je velmi bídný výkon...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A mame tu zápletku

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci být negativní a házet flintu do žita při první krizi, ale na titul to nevidím musí se dát dohromady co nejdříve Reus, bez něj to nejde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele