Sluníčkářům docházejí argumenty, tak začínají vyhrožovat. Tomio Okamura sepsal, jak se bez EU žije skvěle

17.02.2019 9:41

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura se vyjádřil k odchodu Velké Británie z Evropské unie. Ukazuje se, že ostrovní království bude čile obchodovat se světem i po odchodu z evropského společenství. Pokud by EU opustila Česká republika, prý by se také nestalo nic strašlivého.

Sluníčkářům docházejí argumenty, tak začínají vyhrožovat. Tomio Okamura sepsal, jak se bez EU žije skvěle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Jeden z českých velikánů a historik František Palacký říkával na adresu Rakouska-Uherska, že jsme my jako Češi existovali před Rakouskem a budeme i po něm. Okamura dnes analogicky volá, že jsme byli před Bruselem a budeme i po něm.

„To bylo strašení kolem brexitu! Ukazuje se ale, že když se chce, bez EU všechno jde! Británie totiž v pondělí podepsala se Švýcarskem pobrexitovou obchodní dohodu. Prodlužuje stávající smlouvu o volném obchodu uzavřenou s Evropskou unií a umožní oběma zemím obchodovat stejným způsobem i po vystoupení Británie z EU. Evropskou unii k volnému obchodu a ekonomické prosperitě nepotřebujeme!“ napsal Okamura na sociální síti Facebook.    

Právě Švýcarsko není členem EU, nikdy jím nebylo a podle Okamury i tak prosperuje. Totéž by se dalo říci i o dalších zemích, jako je Norsko, Island a tak podobně. A co teprve „super vyspělé země“ mimo Evropu. Ty také nemají EU a je jím dobře. Při popisu života mimo EU Okamura zkrátka nešetřil superlativy. Pohled mimo EU podle Okamury dokazuje, že lze žít i bez Bruselu. Žádá proto voliče o podporu kandidátů SPD, kteří se chystají kandidovat ve volbách do Evropského parlamentu.

„Sluníčkářům, eurofilům a bruselským kolaborantům už dochází argumenty, tak nás začínají strašit a začínají vyhrožovat! Současná Evropská unie je nereformovatelná. Prosíme vás o podporu ve volbách do Evropského parlamentu, aby se nám podařilo obnovit naši suverenitu a ukončit současnou EU. My v SPD nejsme izolacionisté. Chceme dobrovolnou spolupráci suverénních rovnoprávných zemí při zachování volného pohybu osob, zboží, služeb a peněz. Vzorem nám může být třeba Evropské sdružení volného obchodu (EFTA), jehož členy jsou Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko a Island“.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Byli jsme i před Bruselem, budeme i po něm!“ zvolal na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…