Hlavní obsah

Soutěž ve smečování vyhrál Diallo, přeskočil O'Neala

Králem prestižní soutěže ve smečování v předvečer Utkání hvězd NBA se stal Hamidou Diallo z Oklahoma City. Dvacetiletý ligový nováček si vysloužil největší aplaus díky tomu, co předvedl už v prvním kole: přeskočil legendu a jednoho z členů poroty Shaquillea O'Neala a smeč zakončil zavěšením za obroučku za předloktí po vzoru Vinceho Cartera z roku 2000. A druhou rukou pod dresem ukázal Diallo symbol supermana.

Foto: Bob Donnan, Reuters

Hamidou Diallo smečuje přes Shaquillea O'Neala.

Článek

"Tenhle dunk se opravdu povedl. Strašně jsem se tady těšil. Atmosféra byla skvělá a dokázala mě ještě víc vyhecovat. Byl jsem trochu nervózní až ve finále. Tohle je pro tebe mami," volal Diallo do kamery v rozhovoru na palubovce Spectrum Center v Charlotte poté, co přeletěl O'Neala měřícího 216 cm.

Ve finále křídelní hráč Oklahomy už sice na plný počet bodů znovu nedosáhl, i tak předčil Dennise Smithe z New York Knicks a odnesl si cennou trofej, o kterou se ucházeli ještě John Collins z Atlanty a zástupce domácích Charlotte Hornets Miles Bridges.

Nejvšestrannější dovednosti prokázal na dráze s překážkami Jayson Tatum z Bostonu, nejlepším střelcem trojek se stal Joe Harris z Brooklynu. Překonal i Stephena Curryho z mistrovského klubu Golden State.

Rozehrávač úřadujících šampionů sice Harrise v prvním kole stejně jako poslední účastník finálového kola Buddy Hield dokázal porazit, ale ve finále už Curry se 24 body na Harrisových 26 bodů nestačil. Hield nastřádal bodů 19. "Dal jsem do toho všechno a tahle zkušenost, být součástí víkendu při Utkání hvězd, je pro mě opravdu unikátní," řekl sedmadvacetiletý Harris.

Vítěz soutěže zručnosti Tatum musel v každém ze tří kol dotahovat náskok soupeře. Aby ve finále křídelník Celtics předčil rozehrávače Atlanty Trae Younga, musel proměnit trojku z poloviny hřiště a střílel ji chvíli před tím, než Young vyslal tu svou z klasického postavení těsně za trojkovým obloukem.

Reklama