InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dílo Karla Klostermanna spojuje národy. O tom se přesvědčila téměř stovka posluchačů

ŠTĚKEŇ – V sobotu 16. února se na zámečku ve Štěkni konala veřejná konference na téma Život a dílo Karla Kostermanna – odkaz spisovatele Šumavy a jeho přínos pro obě strany. Jako hosté přijali pozvání příznivci K. Klostermanna z Rakouska.

O životě a díle spisovatele Šumavy Karla Klostermanna přednášel nejprve František Sáček, který se již léta snaží Klostermannovo dílo a odkaz zviditelnit a přiblížit současné generaci. Následně jej vystřídal skvělý rétor Josef Kalbáč jehož přednášky na jakékoli téma jsou vždy velmi zajímavé. Josef Kalbáč se nesoustředí na rozbor již známých faktů, ale své přednášky dokáže zpestřit o zajímavosti, které byly v průběhu let zapomenuty. Během konference byla praprasynovcem spisovatele Jiřím Klostermannem pokřtěna nová brožura s názvem Karel Klostermann spisovatel Šumavy. Úryvky z tvorby Karla Klostermanna četla herečka Valérie Zawadská. Do společenského sálu zámečku se dostavil i manželský pár – císař František Josef se svou chotí Sisi v dobových kostýmech. Více o obsahu konference a odkazu K. Klostermanna si mohou přečíst čtenáři Strakonicka ve středečním vydání.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace