Fotbalisté Plzně zdolali 2:0 vedoucí Slavii a zdramatizovali tak bitvu o titul

Po dvaceti kolech Fortuna ligy byl mezi prvními dvěma týmy šestibodový rozdíl. Slavie by se po případně výhře ve Štruncových sadech výrazně přiblížila k titulu. Naopak vítězství Plzně by znamenalo zdramatizování soutěže. Nakonec nastala druhá zmíněná situace. První půli vyhráli domácí 1:0 gólem Chorého. Sudí ve druhém poločase neuznal branku Slavie pro ofsajd, a tak v 82. minutě navýšil na konečných 2:0 hlavou Jean-David Beauguel.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Plzeň (Aktualizováno: 19:30 17. 2. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavičkový souboj Vladimíra Coufala a Jana Kovaříka v utkání mezi Viktorií Plzeň a pražskou Slavií

Hlavičkový souboj Vladimíra Coufala a Jana Kovaříka v utkání mezi Viktorií Plzeň a pražskou Slavií | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

K první výrazné šanci se v 6. minutě dostali plzeňští, ovšem hlavička Romana Hubníka po centru Patrika Hrošovského skončila těsně vedle branky. O tři minuty později prověřili na druhé straně hřiště Jan Bořil a Miroslav Stoch pozornost Aleše Hrušky. Obě střely ale brankář domácích vyrazil. Poté se ve 21. minutě dostal ke tvrdé střele Tomáš Chorý, ale gólman Ondřej Kolář míč vyboxoval nad sebe a následně ho jeho spoluhráči odehráli do bezpečí.

ONLINE: Viktoria Plzeň - Slavia Praha

Číst článek

Po půl hodině hry vybojovali hosté rohový kop, ze kterého ale branku neohrozili a naopak se museli bránit. Plzeňští se totiž vydali do rychlého protiútoku. Joel Kayamba počkal na své spoluhráče a odcentroval míč na Tomáše Hořavu, který střelou z voleje netrefil branku. Následně zahrozili hosté z dalšího rohového kopu, ale hráči Plzně se opět ubránili.

Ve 45. minutě dostal míč za záda Koláře Tomáš Chorý. Čárový rozhodčí ale odmával ofsajd, gól tak v prvním okamžiku neplatil. Hlavní sudí Franěk ale zkontroloval situaci u videa, upravil rozhodnutí svého kolegy a gól Plzně uznal.

Na samém začátku první půle si vypracovala Slavie výraznou šanci. Střídající Alex Král poslal centr před branku, kde střelou z voleje Peter Olayinka netrefil branku. V 52. minutě došlo k podobné situaci, jako v první půli, jen v případě hostí. Tomáš Souček dopravil míč do branky, čárový rozhodčí odmával ofsajd a hlavní sudí se vydal zkontrolovat situaci na videu. Tentokrát ale rozhodčí Franěk potvrdil ofsajd Slavie a gól tak neuznal.

Plzeň a Slavia pomohly v žebříčku koeficientů, Česko má téměř jistých pět zástupců v pohárech

Číst článek

Po pětašedesáti minutách hry se dostal k míči David Limberský. Jeho tvrdá střela ale skončila vysoko nad brankou hostí. O čtyři minuty později zahrávala Plzeň rohový kop, na jehož konci byl Luděk Pernica. Ten se po kontaktu s Králem dožadoval penalty, ovšem ani podle verdiktu videorozhodčího, ani sudího Fraňka se nejednalo o nedovolený zákrok.

Následně se do slibné pozice dostal Olayinka, který ale bohužel pro Slavii nemířil přesně. Později se po rohu Slavie hlavičkoval Michael Ngadeu, ovšem rána nebyl nijak prudká, a tak neměl Hruška s jejím chycením starosti. V 82. minutě ztížil hostům snahu o vyrovnání střídající Jean-David Beauguel, který hlavou využil centr Milana Havla a navýšil tak na 2:0. Alespoň snížit mohl o tři minuty později Ngadeu, ale ani on nebyl úspěšný. Plzeň tak získala tři body a stejný počet bodů ji zbývá právě do vedoucí Slavie.

and Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme