Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 21. KOLA: Plzeň odzbrojila Slavii a stáhla manko, Sparta se znovu k výhře protrápila

Ve Štruncových sadech se po čtvrtečním úspěchu v Evropské lize opět slavilo. Fotbalisté Viktorie Plzeň totiž v prestižním duelu porazili Slavii 2:0 a snížili náskok vedoucích Pražanů na rozdíl tří bodů. Velmi dobrou formu potvrdil také střelecký fantom Nikolaj Komličenko, který přispěl gólem k výhře Mladé Boleslavi v Teplicích 2:0. Ze zisku plného počtu bodů se radovala i Ostrava, jež doma ve vyrovnaném střetnutí udolala Liberec 2:1. Jablonec naopak vlastní příznivce nepotěšil, protože s Opavou nečekaně remizoval 2:2. Na třetí místo se tak posunula Sparta, která v dohrávce vydřela těsnou výhru 3:2 na hřišti Dukly.

Jean-David Beauguel z Plzně slaví vstřelený gól v utkání proti Slavii Praha
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Plzeň - Slavia Praha 2:0

Očekávaný magnet 21. kola zvládli mnohem lépe fotbalisté Plzně, kteří doma porazili Slavii Praha 2:0. V prvním poločase rozvlnil síť Tomáš Chorý a po změně stran stanovil konečný výsledek střídající Jean-David Beauguel. Viktoria proto navázala na čtvrteční vítězství nad Dinamem Záhřeb a za rivalem z hlavního města zaostává v tabulce už pouze o tři body.

Ostrava - Liberec 2:1

Po remíze na Julisce si fotbalisté Baníku Ostrava připsali premiérovou jarní výhru. Před vlastními příznivci udolali Liberec 2:1, o což se postarali brankami ve druhém poločase Milan Baroš s Dame Diopem, a sedmému Slovanu odskočili už na rozdíl deseti bodů. Hosté se sice v závěru tlačili za vyrovnáním, ale více než korekci po vlastním gólu Patrizia Stronatiho nestihli.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Filipa Nguyena a Milana Baroše po utkání Ostrava - Liberec

Jablonec - Opava 2:2

Dvakrát využili chybu soupeře a dostali se do vedení, ale nakonec museli skousnout překvapivou ztrátu. Fotbalisté Jablonce totiž remizovali s Opavou 2:2 a přišli o třetí místo v tabulce, kam se zásluhou vítězství nad Libercem posunula Ostrava. Nerozhodný výsledek stanovil v 86. minutě hostující útočník Tomáš Smola, který v úvodním dějství připravil i první gól slezského klubu pro Jakuba Janetzkého.

Dukla - Sparta 2:3

Druhé malé derby, druhé velké trápení. Sparta herně nepřesvědčila po Bohemians ani na hřišti Dukly, kde dvakrát prohrávala. Nakonec ale vydřela výhru 3:2 a poskočila na třetí místo tabulky. Skóre na Julisce už ve třetí minutě otevřel domácí Branislav Miloševič, chvíli poté vyrovnal Guélor Kanga. V 65. minutě si Dominik Plechatý vstřelil vlastní gól, na který opět brzy odpověděl Ondřej Zahustel. V 83. minutě zápas rozhodl Benjamin Tetteh. Dukla zůstala poslední o skóre za Karvinou.

Teplice - Mladá Boleslav 0:2

Páteční předehrávku zvládli na Stínadlech lépe fotbalisté Mladé Boleslavi, přestože hráli téměř celý druhý poločas v početním oslabení po vyloučení Aleksandara Šušnjara. Klub z města automobilů vyhrál 2:0, navázal na remízu s mistrovskou Plzní z minulého týdne a přeskočil svého soupeře v tabulce. Skóre otevřel ve 36. minutě Antonín Křapka a konečný výsledek stanovil dvacátou trefou v sezoně Nikolaj Komličenko. 

Bohemians 1905 - Olomouc 0:1

Trápení Bohemians nekončí. Už pět zápasů nedal tým z vršovického Ďolíčku gól a na výhru čeká ještě o dvě utkání déle. Svěřenci trenéra Martina Haška staršího se kýženého zásahu nedočkali ani proti Sigmě Olomouc, která boj o "zlaté" body rozhodla trefou Martina Sladkého z 12. minuty.

Příbram - Zlín 3:2

Vstup do jara absolutně nezvládli a v Liberci kousali debakl 0:4. Ve druhém střetnutí ovšem fotbalisté Příbrami ukázali odvrácenou tvář. S ambiciózním Zlínem sice brzy prohrávali, ale ještě před přestávkou dokázali srovnat a po závěrečném hvizdu nakonec slavili důležité vítězství 3:2. "Ševci" proto zůstali bez bodu už popáté za sebou.

Slovácko - Karviná 2:0

Po úspěšném derby ve Zlíně si fotbalisté Slovácka připsali plný počet bodů také ve druhém jarním kole. Tentokrát porazili před vlastními příznivci předposlední Karvinou 2:0 zásluhou střelecké potence kapitána Vlastimila Daníčka, který dvakrát proměnil pokutový kop. Talentovaný brankář Matouš Trmal si připsal třetí čisté konto v lize za sebou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články